foto: EPA/Scanpix
Latvijas kamaniņu braucēji izcīna bronzu Pasaules kausa posma stafetē
Stafetē startēja Andris un Juris Šici (attēlā), Kendija Aparjode un Inārs Kivlenieks.
Citi sporta veidi
2020. gada 2. februāris, 15:31

Latvijas kamaniņu braucēji izcīna bronzu Pasaules kausa posma stafetē

LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks un Jura un Andra Šicu divnieks svētdien Vācijas trasē Oberhofā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa septītā posma stafetes sacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvaru stafetē izcīnīja Vācijas komanda, kuras sastāvā bija Anna Berraitere, Johanness Ludvigs un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts. Vācieši savu mājas trasi veica divās minūtēs un 22,678 sekundēs.

Otro vietu izcīnīja amerikāņi, kuri zaudēja 0,070 sekundes, bet tieši vienu sekundes desmitdaļu atpalika Latvija.

Ceturtajā vietā 0,375 sekundes aiz Latvijas bija Krievija, piekto vietu ieņēma Itālija, bet sestā bija Polija.

Stafetē piedalījās 12 komandas.

Sezonas pirmajos divos posmos Latvijas komanda izcīnīja piekto vietu, bet Lillehammeres trasē izcīnīta bronza. Iepriekšējās komandu stafetes sacensībās Latviju pārstāvēja brāļi Šici, Kristers Aparjods un Ulla Zirne.

Pēc četrām sacensībām kopvērtējumā līdere ar 315 punktiem ir Vācija, otro vietu ar 310 punktiem ieņem Itālija, bet trešā ar 291 punktu ir Austrija. Tālāk ar 261 punktu seko Krievija, bet piektā ar 250 punktiem ir Latvija.

Jau ziņots, ka sestdien Kivlenieks pēc ilga laika pārtraukuma pirmo reizi kāpa uz Pasaules kausa pjedestāla individuālajā disciplīnā, izcīnīdams bronzu. Savukārt brāļi Šici izcīnīja otro vietu divnieku sacensībās.  Svētdien sieviešu sacensībās labāko rezultātu sasniedza Aparjode, kura izcīnīja sesto vietu.

Pirms nedēļas latvieši savā trasē Siguldā izcīnīja vairākas medaļas. Divnieku pamatsacensībās uzvaru svinēja Juris un Andris Šici, bet Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs triumfēja Sprinta kausā, kur Šiciem tika sudrabs. Savukārt Cauce sacensībās sievietēm izcīnīja bronzu. 

Pēc šī posma no 14. līdz 16.februārim Soču olimpiskajā trasē būs sezonas kulminācija, jo tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās