foto: AP/Scanpix
Porziņģis, visticamāk, laukumā atgriezīsies šonakt pret "Kings"
Kristaps Porziņģis.
Basketbols
2020. gada 15. janvāris, 21:51

Porziņģis, visticamāk, laukumā atgriezīsies šonakt pret "Kings"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien, visticamāk, atgriezīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" rindās, vēsta ESPN apskatnieks Tims Makmahons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Porziņģis ceļa sāpju dēļ nepiedalījās 31.decembra mačā, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" viesos ar rezultātu 101:106 piekāpās Oklahomasitijas "Thunder". Kopš tā brīža Latvijas basketbolists laukumā nav bijis.

Porziņģis pirmoreiz kopš traumas gūšanas 2019.gada nogalē aizvadīja treniņu Dalasas "Mavericks" rindās, taču tā beigās sajutās slikti, otrdien "Dallas Morning News" slejās ziņoja žurnālists Breds Taunsends.

Savukārt trešdien Makmahons savā "Twitter" profilā publicēja ierakstu, kas vēstīja, ka neraugoties uz nezinu par to vai Porziņģis ir pavisam atlabis, ir liela iespēja viņu šonakt redzēt laukumā pret Sakramento "Kings". Liepājnieks ir izlaidis pēdējās astoņas "Mavericks" spēles.

Liepājā dzimušais basketbolists šosezon vidēji laukumā pavada 31,2 minūtes, kuru laikā caurmērā izceļas ar 17,3 gūtiem punktiem, 9,4 atlēkušajām bumbām, 1,5 rezultatīvām piespēlēm, kā arī 2,1 bloķētu metienu.

Kopš 14.decembra "Mavericks", kuras bilance šosezon ir 25-15, uzvarējusi astoņās no 16 spēlēm. Todien Luka Dončičs pēc spēlētām 100 sekundēm zaudētajā pagarinājumā pret Maiami "Heat" sastiepa labo potīti.

Komandas līderis Dončičs izlaida četras spēles. 29.decembrī, kad viņš bija atpakaļ ierindā trešo maču pēc kārtas, aizsargs Tims Hārdevejs juniors izbraukuma zaudējumā Losandželosas "Lakers" sastiepa kreisās kājas ceļgala saites. Savukārt Porziņģis neveiksmīgi piezemējās, savainojot ceļgalu.

Hārdevejs atgriezās laukumā 8.janvārī, Dalasas kluba pamatpieciniekā pievienojoties Dončičam, Dorianam Finejam-Smitam un Dvaitam Pauelam, taču vēl iztrūkst Porziņģis. Kad šis piecinieks bijis laukumā, Dalasas kluba bilance ir 11-4, taču pēdējās 15 spēlēs tā noticis vien trīsreiz.