Citi sporta veidi
2019. gada 8. decembris, 11:42

VIDEO. Bokseris Entonijs Džošua revanšējās Ruisam un atgūst četras smagsvaru čempiona jostas

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua sestdien Saūda Arābijā revanšējās meksikānim Endijam Ruisam, atgūstot četras smagsvaru čempiona jostas.

Džouša pretinieku uzveica pēc punktiem 12 raundos - divi tiesneši viņam piešķīra uzvaru ar 118:110, bet viens ar 119:109. Ruiss cīņas gaitā nespēja izrādīt lielu pretestību augumā garākajam britam, cerot cīņu noslēgt priekšlaicīgi ar nokautu, taču tas viņam neizdevās.

foto: Valery Sharifulin/TASS
Ruiss atzina savu sakāvi. "Tas bija viņa vakars. Nebiju sagatavojies tik ļoti, cik vajadzētu. Biju uzņēmis pārāk daudz svara. Negribu taisnoties, viņš mani uzvarēja pelnīti," atzīmēja Ruiss.

Līdz ar uzvaru, Džouša atguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas smagsvaros. 

"Vispirms es vēlos pateikties Dievam," pēc uzvaras teica Džošua. "Otrkārt, iepriekšējā cīņa bija tik laba, ka vajadzēja to atkārtot."

Tikmēr Ruiss atzina savu sakāvi. "Tas bija viņa vakars. Nebiju sagatavojies tik ļoti, cik vajadzētu. Biju uzņēmis pārāk daudz svara. Negribu taisnoties, viņš mani uzvarēja pelnīti," atzīmēja Ruiss.

Ruiss jūnija sākumā Ņujorkā sarūpēja vienu no pasaules boksa lielākajām sensācijām - pirms cīņas "uz papīra" būdams absolūts pastarītis, viņš septītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Džošua. Abi bokseri pēc tam vienojās par revanša cīņu, kas norisinājās Saūda Arābijā speciāli šim notikumam būvētā stadionā, kur bija 15 000 sēdvietu.

foto: Valery Sharifulin/TASS
30 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā uzvarējis 23 no 24 cīņām, 21 dueli noslēdzot ar nokautu.

Pašlaik 30 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā uzvarējis 23 no 24 cīņām, 21 dueli noslēdzot ar nokautu. Tikmēr viņa vienaudzis Ruiss savas karjeras laikā guvis 33 uzvaras, 22 gadījumos gūstot tās ar nokautu, un piedzīvojis divus zaudējumus.

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta smagsvaros šobrīd pieder amerikānim Deontejam Vailderam.