Hokejs
2019. gada 5. decembris, 07:38

VIDEO: Bļugers jau 39. sekundē gūst vārtus pret NHL čempioni

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers trešdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzēdams Pitsburgas "Penguins" komandai svinēt uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Stenlija kausa čempioni un Rietumu konferences līderi Sentluisas "Blues", revanšējoties par sestdien viesos piedzīvoto zaudējumu.

"Blues" Pitsburgā ieradās ar četru uzvaru sēriju un viesos bija guvusi punktus deviņos mačos pēc kārtas. Panākums "Penguins" laukumā ļautu atkārtot 1999./2000.gada sezonā sasniegto, kad izbraukumā izdevās gūt punktus desmit spēlēs pēc kārtas.

Jau 39.sekundē NHL čempionus pārspēja Bļugers, kurš pēc Markusa Petešona metiena no zilās līnijas, ar muguru pret vārtiem pielaboja komandas biedra raidījumu. Pārsvaru mājinieki dubultoja otrā perioda pēdējā minūtē, kad no Amerikas Hokeja līgas (AHL) izsauktais Stefans Nēsens savā pirmajā sezonas NHL mačā veiksmīgi nospēlēja vārtu priekšā un raidīja ripu tīklā.

Trešos vārtus laukuma saimniekiem guva Alekss Galčeņuks, kurš trešā perioda piektajā minūtē izslidoja viens pret čempionu vārtsargu Džordanu Biningtonu un noslēdza izgājienu ar precīzu metienu.

"Penguins" vārtsargs Tristans Džerijs šajā duelī atvairīja visas 28 pretinieku mestās ripas.

Pitsburgas komandu turpina vajāt savainojumu, kuru dēļ tai nevarēja palīdzēt uzbrucēji Sidnijs Krosbijs, Niks Bjugstads, Braiens Rasts, Patriks Hērnkvists un aizsargs Braiens Dumulēns. Pirms mača no sastāva izkrita arī aizsargs Džeks Džonsons.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no 17 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņš tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni aiz Džerija un Nēsena.

foto: REUTERS/SCANPIX
Teodors Bļugers līksmo par vārtu guvumu.

Bļugers savā otrajā NHL sezonā 28 dueļos guvis trīs vārtus, atzīmējies ar četrām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -3.

"Penguins" nākamo maču aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Arizonas "Coyotes" komandas. "Coyotes" rindā spēlē "Penguins" bijušais uzbrucējs Fils Kesels, kuram bija nozīmīga loma 2016. un 2017.gada čempiontitulu izcīnīšanā.

Tikmēr piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Otavas "Senators", kas drīzumā no AHL varētu izsaukt uzbrucēju Rūdolfu Balceru. Otavieši viesos ar 5:2 (0:1, 3:1, 2:0) guva virsroku pār Rietumu konferences vicelīderi Edmontonas "Oilers". Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tailers Eniss.

Abas Latvijas uzbrucēju komandas cīnās Austrumu konferencē. "Penguins" ar 34 punktiem 28 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Senators" ar 25 punktiem 29 dueļos atrodama 14.pozīcijā 16 komandu konkurencē.