Bārtulim divas rezultatīvas piespēles "Admiral" uzvarētā spēlē
Oskars Bārtulis aizvadījis vienu no savām rezultatīvākajām spēlēm šajā sezonā.
Hokejs

Bārtulim divas rezultatīvas piespēles "Admiral" uzvarētā spēlē

Jauns.lv

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis piektdien nopelnīja divus punktus par rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Vladivostokas "Admiral" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē mājās ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) uzvarēt Hantimansijskas "Jugra" komandu.

Bārtulim divas rezultatīvas piespēles "Admiral" uz...

Bārtulis 27.minūtē asistēja Dmitrijam Sajustovam, kad tas panāca 2:0 mājinieku labā, bet 54.minūtē Pāvels Makarenko pēc latvieša piespēles guva "Admiral" ceturtos vārtus.

Zīmīgi, ka laukuma saimnieki otrajā trešdaļā trīs vārtus iemeta 150 sekunžu laikā.

Bārtulis šajā mačā spēlēja 22 minūtes un 12 sekundes, kas bija trešais ilgākais komandā. Viņš trīs reizes meta pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Vladivostokas komanda pārtrauca divu neveiksmju sēriju un tika vien pie otrā panākuma pēdējos astoņos mačos.

"Admiral" kapteinis Bārtulis šosezon 39 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, piektdien pirmo reizi sezonā vienā mačā tiekot pie diviem rezultativitātes punktiem.

Tikmēr citā spēlē Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos ar 0:3 (0:0, 0:0, 0:3) atzina Novosibirskas "Sibirj" pārākumu.

"Jokerit" neveiksmīga bija trešā perioda pirmā puse, kurā septiņu minūšu laikā ielaida visas trīs ripas, divas reizes kapitulējot skaitliskajā mazākumā.

Uzvarētāju rindās lielisku maču aizvadīja vārtsargs Denijs Teilors, kurš atvairīja 37 pretinieku metienus.

Kulda spēlēja 18 minūtes un 12 sekundes, reizi meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Šosezon Latvijas aizsargs 34 spēlēs vārtus nav guvis, taču deviņas reizes ir asistējis partneriem. Savukārt "Jokerit", turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs, kaut vienu kopvērtējuma punktu guvuši desmit no pēdējām 12 spēlēm.


Vēl piektdien Rīgas "Dinamo", noslēdzot trīs spēļu izbraukumu Austrumos, ar 6:0 (1:0, 5:0, 0:0) sagrāva KHL pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg", tiekot pie pārliecinošākās uzvaras sezonā.

Visas līgas un Rietumu konferences pārliecinoša līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA, kas 39 mačos tikusi pie 98 punktiem.

Savukārt "Jokerit" pēc piektdienas spēles ar 66 punktiem ir septītajā pozīcijā, tuvākos sekotājus "Vitjaz" apsteidzot par trīs punktiem, bet devītajā pozīcijā esošo "Soči" par sešiem punktiem.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 37 punktiem 42 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus.

Savukārt Austrumu konferences vadībā ar 87 punktiem 41 cīņā ir Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", bet "Admiral" ar 61 punktu 44 cīņās ir septītā, devītajā pozīcijā esošo Jekaterinburgas "Avtomobilist" apsteidzot par pieciem punktiem.

LETA/Foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA