foto: LETA
Mūsu jaunie futbolisti EČ kvalifikācijā zaudē krieviem
Futbols
2019. gada 15. novembris, 19:10

Mūsu jaunie futbolisti EČ kvalifikācijā zaudē krieviem

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase piektdien cieta zaudējumu 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā.

Latvijas jaunie futbolisti Rostovā pie Donas ar 0:2 (0:1) piekāpās vienaudžiem no Krievijas.

Latvijas jaunie futbolisti maču iesāka nepārliecinoši un jau devītajā minūtē tika sodīti - pēc brīvsitiena izspēles "otrajā stāvā" uzvarēja Igors Divejevs, kurš ar galvu raidīja bumbu viesu vārtos. Nākamais pavērsiens bija spēles 28.minūtē, kad Daniels Balodis apturēja pretinieku bīstamu uzbrukumu un par pārkāpumu saņēma sarkano kartīti, līdz ar to cīņa viņam noslēdzās.

Lai gan mājiniekiem bija pārsvars un viņi spēlēja vairākumā, nākamie vārti tika gūti 65.minūtē, kad pēc Naila Umjarova tāla sitiena bumba trāpīja pa Kristapa Liepas kāju un ar rikošetu ielidoja Riharda Matrevica sargātajā cietoksnī. Piecas minūtes vēlāk par puslīdz bīstamu sitienu uz Krievijas vārtiem parūpējās Daniils Hvoiņickis, taču atspēlēties Latvijai neizdevās un tika ciests zaudējums ar 0:2.

Latvijas futbola jaunā maiņa pa pretinieku vārtiem izdarīja divus sitienus, bet Krievijas spēlētāji taisnstūrī trāpīja 11 reizes.

Šī atlases cikla piektajam mačam komanda gatavojās 23 spēlētāju sastāvā. Kandidātu sarakstā ir 15 klubu pārstāvji no piecām valstīm. Septiņi futbolisti ikdienā trenējas ārzemju klubos Anglijā, Itālijā, Vācijā un Luksemburgā, bet pārējie profesionālās iemaņas slīpē Latvijas klubu sistēmās.

Pēc gada pārtraukuma izlasē atgriezies "Jelgavas" uzbrucējs Marks Kurtišs, kurš starpsezonā pārrāva ceļgala krusteniskās saites, bet sezonas beigās atkal devās laukumā.

Apakšgrupā vadībā ar 11 punktiem piecās spēlēs ir Krievija, tālāk ar desmit punktiem ir Polija, pieci punkti ir Bulgārijai, četrus guvusi Serbija, trīs ir Igaunijai, bet divi - Latvijai.

Septembrī Daiņa Kazakeviča vadītā komanda Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu iesāka ar 0:1 piekāpšanos Polijai un 1:1 neizšķirtu izbraukumā ar Serbiju, bet oktobrī Pērnavā ar 1:2 piekāpās Igaunijai un Rīgā cīnījās neizšķirti ar Bulgāriju.

Kopumā U-21 kvalifikācijas turnīrā ir deviņas apakšgrupas. Finālturnīrā iekļūs katras grupas uzvarētāji, savukārt divas labākās otro vietu ieguvējas 2020.gada novembrī izspēlēs vēl vienu ceļazīmi izslēgšanas spēļu kārtā.

Iepriekšējā čempionāta kvalifikācijas ciklā Latvijas U-21 futbolisti desmit mačos tika pie četriem punktiem, kurus iekrāja par četriem neizšķirtiem, pārējās sešās spēlēs ciešot zaudējumus.

Liela daļa no šīs izlases sastāva aizpērn U-19 valstsvienības rindās kļuva par pirmo jaunatnes valstsvienību no Latvijas, kas elites kvalifikācijas turnīru noslēdza otrajā vietā savā grupā. 

Latvijas U-21 futbola izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Nils Toms Puriņš ("Riga"), Rihards Matrevics ("Barnet", Anglija);

aizsargi - Daniels Balodis ("Daugavpils"), Ivo Minkevičs ("Jelgava"), Roberts Veips ("Sampdoria", Itālija), Vladislavs Soloveičiks (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Dmitrijs Litvinskis ("Ventspils"), Deivids Titovs ("Brentford", Anglija), Emīls Birka ("Metta"), Dāvis Dāvids Sprūds (Rosportas "Victoria", Luksemburga);

pussargi - Kristaps Liepa ("Metta"), Maksims Toņiševs ("Daugavpils"), Dmitrijs Zelenkovs ("Empoli", Itālija), Aleksejs Saveļjevs (Veronas "Hellas", Itālija), Kristers Čudars ("Liepāja"), Raivis Skrebels (Jūrmalas "Spartaks"), Alvis Jaunzems ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"), Jānis Grīnbergs (Gelzenkirhenes "Schalke 04", Vācija), Daniils Hvoiņickis ("Jelgava");

uzbrucēji - Marko Regža, Kaspars Kokins (abi - "Daugavpils"), Aivars Emsis (Jūrmalas "Spartaks"), Marks Kurtišs ("Jelgava").