Basketbols
2019. gada 9. novembris, 20:35

Porziņģis, visticamāk, šonakt nepiedalīsies mačā pret "Grizzlies"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis, visticamāk, izlaidīs sestdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli pret Memfisas "Grizzlies" klubu, vēsta portāls "Clutch Points".

Jau vēstīts, ka Porziņģis piektdien NBA spēlē izcēlās ar 28 punktiem, spēlējot pret savu bijušo klubu Ņujorkas "Knicks". "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 102:106 piekāpās Ņujorkas "Knicks", kas izcīnīja vien otro panākumu šīs sezonas deviņās spēlēs.

foto: AFP/Scanpix
Dalasas komandas pārstāvji jau sezonas sākumā vēstīja, ka Porziņģis sezonas laikā izlaidīs spēles, kas notiks divas dienas pēc kārtas.

Porziņģis pret savu bijušo komandu laukumā pavadīja 35 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar 28 punktiem, deviņām bumbām zem groziem un pieciem bloķētiem metieniem. Spēlētājs grozā raidīja septiņus no 14 divpunktu un četrus no astoņiem trīspunktu metieniem.

"Mavericks" sestdien ir paredzēta spēlē pret Memfisas "Grizzlies".

Dalasas komandas pārstāvji jau sezonas sākumā vēstīja, ka Porziņģis sezonas laikā izlaidīs spēles, kas notiks divas dienas pēc kārtas. Šāda prakse jau reiz notika pirmssezonas spēlēs, kad Porziņģis izlaida maču pret Oklahomsitijas "Thunder". Gadījumā, ja Porziņģis sestdien nedosies laukumā, tā viņam būs pirmā izlaistā spēle šajā sezonā.

Basketbolists šosezon laukumā devies astoņās spēlēs, kurās vidēji izcēlies ar 20,1 punktu, 8,3 atlēkušajām bumbām, 2,6 bloķētiem metieniem un 1,8 rezultatīvām piespēlēm.

Šogad janvārī ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" latvietis nokļuva "Mavericks" komandā, kas vasarā ar spēlētāju noslēdza 158 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu. Porziņģis NBA regulārajā čempionātā nebija spēlējis 2018.gada 6.februāra, kad vēl Ņujorkas "Knicks" kreklā mača laikā pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Iepriekšējo sezonu latvietis izlaida.

"Mavericks" astoņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras.