foto: Facebook
Traģiski mirušā ātrumlaivu braucēja Didža Jovaišas bēres notiks piektdien
Sporta zvaigznes
2019. gada 6. novembris, 20:11

Traģiski mirušā ātrumlaivu braucēja Didža Jovaišas bēres notiks piektdien

Jauns.lv

Traģiskā nāvē mirušā ūdensmoto sportistu Didzi Jovaišu apglabās 8.novembrī kapsētā viņa dzimtajā pusē, vēsta puiša komandas "Mēmeles sports" ieraksts feisbukā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Facebook

"Paldies Tev par smaidu un azartu, ar kādu vienmēr palīdzēji, brauci un dzīvoji. Mums Tevis pietrūkst, lido mūžīgi, Didzi! Reizi pēdējo aicināti atvadīties 8. novembrī plkst. 13:00 no SIA "Kalve" sēru nama Bauskā, Biržu ielā 13e. Zemes klēpī Didzis Jovaiša tiks guldīts Codes pagasta Strēļu kapos," vēstīts komandas ierakstā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka svētdien traģiskā nelaimē dzīvību zaudēja 29 gadus vecais ātrumlaivu braucējs Jovaiša. Raidījuma "Degpunktā" intervētie Codes pagasta iedzīvotāji atklāj, ka Jovaiša izmēģinājis kvadriciklam līdzīgu transportlīdzekli. Viņš nobraucis nepilnus 100 metrus pa zālāju un paugurainu ceļu un zaudējis spēkrata vadību. Tas uzgāzies virsū un vadītāju nonāvējis.

Codes pagastā pie garāžām traģēdijas vietā gulst sveces un ziedi. Vietējās daudzdzīvokļu ēkas iemītnieki ap vieniem dienā kļuvuši par aculieciniekiem traģiskajam negadījumam.

Kāds kaimiņš stāsta, ka traģēdiju redzējis no trešā stāva loga. Cita kaimiņiene atklāj, ka Jovaiša strādājis autoservisā par mehāniķi un avarējis ar remontā nodotu transportlīdzekli. Vēstis par notikušo pārsteidza un apbēdināja daudzus, jo puisis bijis apkaimē labi pazīstams un cienīts. 

Piemiņas apliecinājumi nolikti divās dažādās vietās - ceļa posmā, kurā puisis avarēja, kā arī pie viņa nelielās darbnīcas durvīm.

"Normāls, strādīgs puisis, viņš darbojās ar auto remontiem. Ļoti gudrs, prātīgs puisis. Nelaime nenāk brēkdama, to neviens nevar pateikt - kāpēc?" stāsta kaiminš.

Transportlīdzeklis atgādinājis kvadriciklu, bet tam nav bijušas valsts reģistrācijas numura zīmes. Policija stāsta, ka puisis braucis bez ķiveres. Likumsargi par notikušo uzsākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu precīzus nāves apstākļus.

Gūtie ievainojumi izrādījušies nāvējoši, un mediķu brigāde nespēja cietušajam palīdzēt.Latvijas ātrumlaivu braucēja Ieva Millere portālam Jaun.lv apliecināja, ka  Bauskas pusē nelaimes gadījumā bojā gājis ūdens motosportists, ātrumlaivu braucējs Didzis Jovaiša. 29 gadus vecais sportists mūžībā aizsaukts svētdien, 3. novembrī, dienas pirmajā pusē.

„Jā, Didzis tik tiešām gāja bojā savās mājās - Bauskā. Tas nebija saistīts ne ar treniņiem, ne sporta sacensībām. Tas bija nelaimes gadījums. Viņš bija mans bērnības draugs, puisis, kuram vēl ilgi, ilgi bija jādzīvo,” teica Millere.