Hokejs
2019. gada 2. novembris, 08:09

Porziņģim 16 punkti zaudējumā pret "Lakers"; Kurucs uzvarā pār "Rockets" paliek "sausā"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā pavadīja teju vai 38 minūtes, kamēr Rodions Kurucs nespēja gūt punktus Bruklinas "Nets" uzvarā.

Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 110:119 (25:20, 33:28, 27:28, 18:27, 7:16) piekāpās Losandželosas "Lakers", kas nu jau uzvarējusi četrās no piecām spēlēm.

foto: AP/Scanpix
"Lakers" centra spēlētājs Dvaits Hovards cenšas bloķēt Kristapa Porziņģa metienu.

Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem. Basketbolists grozā raidīja vienu no trim tālmetieniem, piecus no 13 divpunktu metieniem, kā arī trīs no sešiem "sodiņiem". Tāpat viņa rēķinā divas kļūdas un piecas piezīmes, bet "Mavericks" ar Porziņģi laukumā ielaida par 13 punktiem vairāk nekā iemeta.

Iespaidīgu sniegumu "Mavericks" rindās demonstrēja Luka Dončičs, kurš iekrāja jau desmito karjeras "triple double" - 31 punkts, 13 atlēkušās bumbas un 15 rezultatīvas piespēles. Pretējā laukuma pusē ar līdzīgu statistiku - 39 punkti, 12 atlēkušās bumbas un 16 rezultatīvas piespēles - izcēlās pieredzējušais Lebrons Džeimss. Vēl 31 punktu pievienoja Entonijs Deiviss.

"Mavericks" bija vadībā līdz pat trešās ceturtdaļas sākumam, tomēr vājā precizitāte "Lakers" ļāva rezultātu izlīdzināt. Trešās ceturtdaļas beigās ar Maksa Klēbera un Delona Raita tālmetieniem atkal izdevās nedaudz atrauties, bet pēdējās 12 minūtēs mājinieki nespēja nosargāt +9, tādējādi aizvadot papildlaiku. Papildlaiks iesākās ar "Lakers" 7:2 atrāvienu, uz kuru Dončičs atbildēja ar tālmetienu, tomēr spēles galotnē pieci netrāpītie metieni no spēles liedza gūt uzvaru piektajā sezonas spēlē.

Tikmēr citā spēlē Bruklinas "Nets" mājās ar rezultātu 123:116 (24:33, 37:26, 34:24, 28:33) uzvarēja spēcīgo Hjūstonas "Rockets".

Kurucs laukumā pabija vien deviņas minūtes un 16 sekundes, kuru laikā viņš iekrāja vienu atlēkušo bumbu un punktus neguva. Spēlētājs grozā netrāpīja nevienu no diviem izdarītajiem metieniem, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet "Nets" ar latvieti ierindā zaudēja par sešiem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Nets" rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Taurīns Prinss, kurš arī izcīnīja 12 bumbas zem groziem. Vēl 25 punktus guva Keriss Leverts, bet Kairijs Ērvings pievienoja 22 punktus un desmit rezultatīvas piespēles.

"Rockets" komandā ar 36 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeimss Hārdens, bet Rasels Vestbruks izcēlās ar 27 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, astoņām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām.

Sestdien "Nets" tiksies ar Detroitas "Pistons", bet Vašingtonas "Wizards" un Dāvis Bertāns spēkosies ar Minesotas "Timberwolves".