Basketbols
2019. gada 28. oktobris, 13:28

Porziņģis skaidro, kāpēc neizdevās uzvarēt sezonas trešajā spēlē

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībai Dalasas "Mavericks" ir iespēja augt kā vienotai grupai, pēc svētdienas spēles sarunā vietējiem medijiem norādīja Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka Porziņģis svētdien NBA spēlē pirmo reizi kopš 2017. gada decembra guva vairāk nekā 30 punktus, tomēr tas neglāba Dalasas "Mavericks" no pirmā zaudējuma šajā sezonā. "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 119:121 (40:25, 31:34, 24:36, 24:26) zaudēja Portlendas "Trail Blazers".

Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 32 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un diviem blokiem. Spēlētājs grozā raidīja trīs no desmit tālmetieniem, astoņu un trīspadsmit divpunktu metieniem un septiņus no desmit "sodiņiem", kā arī nopelnīja četras personīgās piezīmes. Ar Porziņģi laukumā Dalasas vienība ielaida par septiņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Pirmajā puslaikā Sīdžejs Makolums spēlēja lieliski. Viņš bija neapturams un izdarīja ļoti sarežģītus metienus," pretinieku spēlētāju, kurš mačā iekrāja 35 punktus, uzteica Porziņģis.

"Pirmajā puslaikā aizsardzībā nostrādājām labi, bet otrajā viņus bija grūti apturēt, jo Portlendas vienībā tomēr spēlē labi basketbolisti. Noteikti skatīsimies video, lai labotu tās kļūdas aizsardzībā, kas viņiem ļāva gūt punktus. Tomēr visai droši varu teikt, ka katrs no komandas cīnījās no visas sirds."

"Mavericks" komanda svētdienas spēlē iemeta 32 no 41 soda metiena, kas neapmierināja latvieti, viņam norādot, ka pie šī spēles elementa noteikti būs jāpiestrādā visai vienībai.

"Soda metieni... Mums tie ir jārealizē - tur nav, ko citu piebilst. Šeit sēžot, galvā izskrēju cauri vēl vairākām spēles epizodēm, un ir skaidrs, ka mums netrūkst darāmā. Manuprāt, tas ir labi, jo tādējādi mums ir iespēja augt kā vienotai grupai. Lai arī nesen esam sākuši spēlēt kopā, domāju, ka ar laiku būsim pieredzējusi izslēgšanas spēļu komanda. Tālab mums tikai jāturpina darbs," norādīja Porziņģis.

Dalasas vienība nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad tiksies ar Denveras "Nuggets", kas šosezon divos mačos izcīnījusi divus panākumus. "Mavericks" 2019./20.gada sezonu iesāka ar diviem panākumiem.