foto: REUTERS/SCANPIX
Bijusī Anglijas futbola zvaigzne Gaskoins attaisnots lietā par seksuālu uzmākšanos
Lielbritānijas zvērināto tiesa ceturtdien attaisnoja bijušo Anglijas futbolistu Polu Gaiskoinu lietā par seksuālu uzmākšanos vilcienā.
Futbols
2019. gada 18. oktobris, 23:23

Bijusī Anglijas futbola zvaigzne Gaskoins attaisnots lietā par seksuālu uzmākšanos

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas zvērināto tiesa ceturtdien attaisnoja bijušo Anglijas futbolistu Polu Gaiskoinu lietā par seksuālu uzmākšanos vilcienā.

Tīsaidas Kroņa tiesa Ziemeļanglijā trīs dienu prāvā attaisnoja 52 gadus veco bijušo Ņūkāslas "United", Totenhemas "Spurs" un Romas "Lazio" kluba pussargu abās viņam izvirzītajās apsūdzībās.

Gaskoins, kas pazīstams ar iesauku Gaza, savā liecībā uzstāja, ka viņa darbībā nav bijis seksuāla nodoma. Kad apsūdzība par seksuālu uzmākšanos tika noraidīta, Gaza izplūda asarās.

Pēc tam zvērinātie attaisnoja futbolistu arī otrā apsūdzībā par uzbrukumu un sišanu.

"Jūs esat attaisnots un varat doties prom," tiesnesis Pīters Armstrongs paziņoja apsūdzētajam, kurš tagad var pieprasīt tiesas izdevumu segšanu.

Gaskoinam tika izvirzīta apsūdzība par incidentu, kas notika vilcienā starp Jorku un Ņūkāslu 2018.gada augustā, taču eksfutbolists apgalvoja, ka ar "mazu knābienu" tikai mēģinājis atjaunot pasažieres pārliecību par saviem spēkiem pēc tam, kad sievieti jau bija aizskāris kāds cits pasažieris.

Gaskoina advokāti otrdien rādīja zvērinātajiem failu ar fotogrāfijām, kurās viņš redzams platoniski skūpstot komandasbiedrus, ieskaitot Īenu Raitu un Veinu Rūniju, un slavenības, tai skaitā pat princesi Diānu, lai pierādītu, ka apsūdzētā rīcībai nebija seksuāls raksturs.

Prokurori savukārt mēģināja iegalvot, ka tā ir bijusi krimināla rīcība, kad apsūdzētais veltījis vilciena pasažierei "slapju" piedzēruša cilvēka skūpstu pēc tam, kad viņa bija nosaukta par "resnu un neglītu".

Gaskoins tiesā apgalvoja, ka ticis uzrunāts, lai nofotografētos kopā ar divām sievietēm. Kāds iekliedzies: "Tu nevēlies bildēties kopā ar viņu, viņa ir resna un neglīta". Tāpēc futbolists juties slikti sievietes vietā, jo savas futbolista karjeras laikā viņš "katrā spēlē ticis saukts par resno bastardu".

Zvērinātajiem bijusī futbola zvaigzne apgalvoja, ka viņš apsēdies blakus sievietei un teicis: "Nepievērs uzmanību sacītajam! Klausies, tu neesi resna un neglīta, tu esi brīnišķīga iekšpusē!" Un tad noskūpstījis sievieti, sniedzot viņai "mazu knābienu".

Gaskoina zvaigzne spoži mirdzēja 1990.gada Pasaules kausā, bet iekaroja viņš tautiešu sirdis, kad pusfinālā tika atstāts ārpus sastāva, jo vēl viena dzeltenā kartīte viņam neļautu spēlēt finālā, ja Anglija tur nokļūtu.

Anglijas izlasē Gaskoins laika posmā no 1988.gada līdz 1998.gadam aizvadīja 57 spēles, kurās guva desmit vārtus.

Gaskoins pēc karjeras beigām ieslīdzis alkohola atkarībā, atzīstot, ka arī vilcienā jau bija paspējis izdzert trīs vai četras bundžas alus.