foto: REUTERS/SCANPIX
Tādu kāju tu nebūsi redzējis! Riteņbraucējs atklāj velosporta aizkulises
Janezs Brajkovičs karjeras laikā pārstāvējis spēcīgas komandas kā "Radioshack", "Astana", "Bahrain–Merida" un citas.
Citi sporta veidi
2019. gada 15. oktobris, 10:08

Tādu kāju tu nebūsi redzējis! Riteņbraucējs atklāj velosporta aizkulises

Jauns.lv / LETA

Kādreizējais U-23 pasaules čempions riteņbraukšanā 35 gadus vecais slovēnis Janezs Brajkovičs sociālajos tīklos publicējis bildi, kurā redzama viņa kāja pēc pirmajām sacensībām, ko viņš aizvadīja tikko izcietis desmit mēnešu diskvalifikāciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Brajkovičs pagājušā gada jūlija saņēma diskvalifikāciju par pozitīvām dopinga analīzēm. Viņa ķermenī tika atrastas metilheksanamīna pēdas, ko pēc paša vārdiem, viņš uzņēmis ar pārtiku.

Janezs Brajkovičs savā "Instagram" kontā ielicis bildi ar savām kājām pēc atgriešanās sacīkstēm "Cro Race", kas notika Horvātijā. Slovēnim tajās 38. vieta, kamēr pie panākuma tika britu braucējs Adams Jeitss.

foto: Instagram @janibrajkovic
Horvātu ārste šādu kāju salīdzina ar anatomijas atlantu.

Horvātu sporta ārste Natasa Desnica apgalvo, ka šādas kājas riteņbraucējiem neesot nekas īpašs.

"Viņu kājas ir ļoti tievas, bez nekāda zemādas tauku slāņa, turklāt tās krietni dehidratējušās. Kājas sasniegušas tādu līmeni, ka var redzēt katru kaulu, visas vēnas un arī katru muskuli, gluži kā anatomijas atlantā."

Mediķe piebilst, ka riteņbraucēju kājas salīdzinoši ātri atjaunojas, tomēr rodas jautājums, cik lielu defektu tas atstāj uz veselību ilgtermiņā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Brajkovičs karjeras laikā nav izvairījies arī no pamatīgiem kritieniem.

"Adria Mobil" pārstāvošais slovēņu sportists, kurš 2004. gadā kļuva par U-23 pasaules čempionu individuālajā braucienā, neslēpj, ka aizliegtās vielas uzņēmis ar gaļas aizvietotāja palīdzību, jo tā bijusi vienīgā pārtika, ko viņa ķermenis spēja turēt sevī iekšā. Brajkovičs neslēpj, kamēr bijis prom no riteņbraukšanas, viņš katru dienu skumis pēc iespējas braukt. Janezs bijis izmisis un ļoti sadrūmis.