Porziņģis iemet vairāk nekā viņa elks Novickis, tomēr pat fantastiskās spēles beigas nedod uzvaru. VIDEO
Porziņģa 28 punkti un fantastiskas pēdējās minūtes neglāba Kristapa klubu no zaudējuma "Mavericks".
Basketbols
2015. gada 8. decembris, 07:14

Porziņģis iemet vairāk nekā viņa elks Novickis, tomēr pat fantastiskās spēles beigas nedod uzvaru. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien iemeta 28 punktus un aizvadīja ļoti lieliskas pēdējās minūtes, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā ar 97:104 (28:34, 22:29, 22:25, 25:16) savā laukumā piekāpās Dalasas "Mavericks".

Porziņģis aizvadīja otro rezultatīvāko maču savā 22 spēles ilgajā NBA karjerā, bet "Knicks" cieta sesto zaudējumu pēdējās astoņās cīņās. Šī bija pirmā spēle vēsturē, kurā Porziņģis tikās ar vienu no saviem bērnības elkiem Dirku Novicki. Kaut dueli daudz pārliecinošāk iesāka zvaigžņotais vācietis, noslēgumā vairāk punktus sameta tieši Porziņģis. Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 35 minūtes un 17 sekundes, grozā raidot 11 no 14 izpildītajiem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem.Tāpat Porziņģa rēķinā divas atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni un divas kļūdas.

Tieši Porziņģis kļuva par rezultatīvāko spēlētāju mačā. Kā zināms, vēl rezultatīvāku spēli viņš aizvadīja vienīgi 17.novembrī, kad uzvarā pār Šarlotes "Hornets" izcēlās ar 29 punktiem. Vēl "Knicks" komandā 17 punktus iemeta Karmelo Entonijs, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas, bet ar 14 punktiem un septiņām bumbām zem groziem piebalsoja spānis Hosē Kalderons. Savukārt "Mavericks" rindās Novickis iemeta 25 punktus un savāca sešas atlēkušās bumbas.

Novickis maču iesāka ļoti veiksmīgi un pirmajās četrās minūtēs guva 11 punktus, tomēr pretēji prognozētajam bieži viņu sedza nevis Porziņģis, bet kāds cits spēlētājs. Pirmās ceturtdaļas vidū "Knicks" komanda bija jau pamanījusies nokļūt iedzinējos ar 10:19. Kaut mājinieki vēl pietuvojās līdz diviem punktiem, pēc pirmās ceturtdaļas viņi zaudēja ar 28:34, jo 12 minūtēs kopā ļāva pretiniekiem iemest sešus tālmetienus.

Otro reizi Porziņģis ar Novicki laukumā vienlaicīgi bija otrās ceturtdaļas beigu daļā, tomēr viņi reti spēlēja viens pret vienu un vācietis lielākoties palika pret augumā mazākiem spēlētājiem. Neskatoties uz ne pārāk pārliecinošu sniegumu, Porziņģis uzbruka ar simtprocentīgu divpunktu metienu precizitāti un pirmajā puslaikā savāca desmit punktus, bet "Knicks" bija iedzinējos ar 50:63.

Trešās ceturtdaļas ievadā Porziņģis beidzot tika pie pirmās atlēkušās bumbas, bet ceturtdaļas sākuma daļā laukumā dominēja "Mavericks" komanda, kas guva desmit punktus pēc kārtas un viesu pārsvars pārsniedza 20 punktus. "Knicks" klusumu ar pustālo metienu pārtrauca Porziņģis, turklāt viņš iemeta arī savas komandas nākamos četrus punktus, ar noslēdzošo no šiem raidījumiem pieceļot kājās arēnu, kad pēc Kalderona piespēles realizēja "alley-oop".

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā "Knicks" līdzjutēji pirmoreiz šosezon izsvilpa savu komandu, bet uz to Porziņģis atbildēja ar četriem punktiem īsā laikā. Kaut Ņujorkas komandai ilgstoši neizdevās tuvoties pretiniekiem, ceturtdaļas vidū tā guva astoņus punktus pēc kārtas un četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām zaudēja vairs tikai ar 89:98. Turpinājumā Porziņģis iemeta vēl divus punktus, bet īsta viņa dominance sākās pēdējās divās minūtēs. To ievadā "Knicks" zaudēja ar 91:101, tomēr turpinājumā latvietis ne tikai trāpīja divus tālmetienus, bet arī lieliski nocīnījās aizsardzībā un reizi uzlika pretiniekam bloku. "Knicks" spēja pietuvoties līdz četriem punktiem, tomēr, lai paveiktu kaut ko vairāk, viņiem nedaudz pietrūka.

Novicka un Porziņģa spēles spilgtākie momenti:

Porziņģis guva savas komandas pēdējos astoņus punktus un kopā ceturtajā ceturtdaļā izcēlās ar 12 punktiem.

"Knicks" ar desmit panākumiem 22 spēlēs atkritusi uz 12.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Mavericks" ar 13 uzvarām ir ceturtajā pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamās trīs spēles "Knicks" aizvadīs izbraukumā ASV rietumos, vispirms trešdien spēkojoties ar Jūtas "Jazz", kas šosezon pagaidām aizvadījusi tikai 18 spēles, gūstot deviņas uzvaras.


LETA/Foto: Reuters