Basketbols
2015. gada 8. decembris, 18:02

No smagā savainojuma atlabstošais Bertāns atsāk treniņus ar komandu

Jauns.lv

Šobrīd savainojumu dziedējošais latviešu basketbola uzbrucējs Dāvis Bertāns atgriezies Spānijā, lai jau drīzumā sāktu treniņus ar šīs valsts augstākās līgas (ACB) klubu Vitorijas "Laboral Kutxa", vēsta komanda.

Latviešu uzbrucējs šī gada marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus, bet vēl nav zināms, kad Bertāns varētu atgriezties laukumā.

Ilgu laiku Bertāns trenējās ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" profesionāļiem, bet nu atgriezies Vitorijā, lai sāktu treniņus trenažieru zālē un pēcāk arī ar komandu. Otrdien basketbolistam bija saruna ar "Laboral Kutxa" galveno treneri Velimiru Perasoviču un kluba vadību, turklāt basketbolists apsveicinājies ar komandas biedriem.

Jau tuvākajā laikā "Laboral Kutxa" dosies uz Turciju, kur ceturtdien aizvadīs ULEB Eirolīgas maču pret Stambulas vienību "Anadolu Efes".

Ar septiņām uzvarām deviņos mačos "Laboral Kutxa" ACB čempionāta kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, kamēr ULEB Eirolīgā gūtas piecas uzvaras astoņās cīņās, kas ļauj ieņemt otro vietu B apakšgrupas kopvērtējumā. Vienība jau nodrošinājusi dalību turnīra otrajā posmā.

Kā zināms, Bertāns jau 2013.gada jūnijā, sezonas pēdējā mačā, pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Laukumā viņš atgriezās vien nākamā gada martā.

Pagājušajā sezonā ULEB Eirolīgā Bertāns piedalījās 22 spēlēs, kurās vidēji guva 11 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Pirms pievienošanās "Laboral Kutxa" komandai Dāvis Bertāns divus gadus pārstāvēja Serbijas klubu Belgradas "Partizan".

Kā zināms, Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kuram uz latvieti joprojām pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

LETA/Foto: EPA/LETA