foto: Sergei Savostyanov/TASS/SCANPIX
Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece "Lokomotiv" atbrīvo galveno treneri Maktavišu
Kreigs Maktavišs pie "Lokomotiv" komandas soliņa vairs neatradīsies.
Hokejs
2019. gada 24. septembris, 17:22

Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece "Lokomotiv" atbrīvo galveno treneri Maktavišu

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Jaroslavļas "Lokomotiv" atbrīvojis komandas galveno treneri Kreigu Maktavišu, ziņo vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaroslavļas komanda sezonu sākusi ne pārāk veiksmīgi, astoņās spēlēs iekrājot sešus punktus, kas dod priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē. Ar tikpat punktiem, bet mazāk uzvarām pamatlaikā seko Rīgas "Dinamo", kas tieši trešdien krustos nūjas ar "Lokomotiv".

Par Jaroslavļas vienības galvenā trenera vietas izpildītāju kļuvis Aleksandrs Ardaševs, kuram ir darba pieredze ar "Lokomotiv" farmklubiem, kā arī Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandām.

61 gadu vecais Maktavišs pie "Lokomotiv" stūres stājās maija vidū, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem.

Maktavišs no 2000. līdz 2009.gadam deviņas sezonas vadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Edmontonas "Oilers", 2006.gadā palīdzot tai sasniegt Stenlija kausa finālu.

Tāpat viņš vienu sezonu vadījis Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Čikāgas "Wolves", bet septiņus gadus kanādietis strādāja "Oilers" kluba administrācijā, divas sezonas būdams ģenerālmendžera amatā. 2010.gadā viņš bija Kanādas izlases galvenais treneris pasaules čempionātā.

Bijušais centra uzbrucējs Maktavišs no 1979. līdz 1997.gadam spēlēja NHL, kopā ar "Oilers" un Ņujorkas "Rangers" komandām četras reizes triumfējot Stenlija kausa izcīņā. Tāpat viņš pārstāvēja Bostonas "Bruins", Filadelfijas "Flyers" un Sentluisas "Blues" vienības.

1984./1985.gada sezonu Maktavišs izlaida, jo alkohola reibumā izraisīja avāriju, kurā gāja bojā cilvēks. Viņam tika piespriests viens gads ieslodzījumā.

"Lokomotiv" iepriekšējā sezonā ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa izcīņā apstājās otrajā kārtā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās