foto: AFP/Scanpix
Pasaules kauss regbijā sākas ar mājinieku japāņu pārliecinošu uzvaru pār Krieviju
Japānas regbisti apliecināja savu favorītu statusu pirmajā cīņā.
Citi sporta veidi
2019. gada 20. septembris, 16:15

Pasaules kauss regbijā sākas ar mājinieku japāņu pārliecinošu uzvaru pār Krieviju

Jauns.lv / LETA

Ar mājinieku uzvaru piektdien Japānā sākās prestižais Pasaules kauss regbijā. Japāna A apakšgrupas cīņā Tokijā ar rezultātu 30:10 (12:7) pārspēja Krieviju.

Mača sākumā gan neliels pārsvars bija krieviem, kā rezultātā piektajā minūtē piezemējumu veica Kirils Golosņickis un realizāciju izpildīja Jurijs Kušnarovs. Japāna atbildēja ar diviem Kotaro Macušimas piezemējumiem, pirmo puslaiku uzvarot ar 12:7.

Otrajā puslaikā japāņi vēl vairāk palielināja savu pārsvaru - ar vēl vienu piezemējumu izcēlās Macušima, bet divreiz soda sitienu realizēja Ju Tamura. Krieviem Kušnarovs ar soda sitienu trīs punktus atguva, taču tas netraucēja Japānai svinēt drošu uzvaru.

Vēl šajā grupā cīnīsies Īrija, Skotija un Samoa.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls. 

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.