foto: AFP/Scanpix
Viens no NBA spīdekļiem Klejs Tompsons turpinās spēlēt "Warriors"
Viens no labākajiem NBA snaiperiem Klejs Tompsons, visticamāk, nākamsezon laukumā nedosies.
Basketbols
2019. gada 11. jūlijs, 11:21

Viens no NBA spīdekļiem Klejs Tompsons turpinās spēlēt "Warriors"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" zvaigzne Klejs Tompsons ceturtdien oficiāli parakstījis jaunu līgumu ar savu līdzšinējo vienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tompsons jau jūlija sākumā savā "Instagram" kontā publicēja ierakstu, kurš nepārprotami vēstīja par spēlētāja nodomu palikt "Warriors" rindās.

Tiek lēsts, ka spēlētājs parakstījis līgumu par maksimāli iespējamo summu - 168 miljoniem eiro, kurus viņš saņems turpmāko piecu gadu laikā.

Spēlētājs jau pagājušajā gadā pauda vēlmi palikt "Warriors", piebilstot, ka viņš šo komandu labprāt pārstāvētu visu savu karjeru.

Iepriekš jau ziņots, ka Tompsons finālsērijas sestajā spēlē pārrāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, tādēļ viņam pagājušajā nedēļā bija paredzēta operācija, tomēr nedz spēlētājs, nedz viņa aģents par ķirurģisko iejaukšanos komentārus nav snieguši.

Tompsons "Warriors" rindās līdz šim nebija izlaidis nevienu izslēgšanas turnīra spēli, līdz šogad trešajā mačā viņam nācās to noraudzīties no malas, jo iepriekš tika gūta kājas muskuļa trauma.

Tikmēr Goldensteitas vienības ģenerālmenedžeris Bobs Maiers medijiem atzina, ka tikšanos ar Tompsonu viņš plānojis jau pirms spēlētāju tirgus atvēršanās.

Basketbolists "Warriors" sastāvā piecus gadus pēc kārtas spēlēja finālsērijas mačos, trijās reizēs izcīnot trofeju.

2016. gada 5. decembrī Tompsons spēles laikā guva 60 punktus, kas bija viņa personīgais rekords, un "Warriors" rindās tik daudz punktu nebija gūts jau 42 gadus.

Līdz ar Tompsona palikšanu komandā Goldensteitas vienības rīcībā turpmākajos gados joprojām būs dinamiskais duo - Stefans Karijs un Tompsons, kuri līgā pazīstami ar iesauku "Splash brothers". Karijam ar "Warriors" ir spēkā esošs līgums uz pieciem gadiem par 201 miljonu dolāru (nepilniem 178 miljoniem eiro), kas tika noslēgts pagājušā gada jūlijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās