foto: AFP/Scanpix
Par šmaukšanos trasē apsūdzēts 70 gadus vecs maratona dalībnieks Losandželosā atrasts miris
Citi sporta veidi
2019. gada 5. jūlijs, 18:25

Par šmaukšanos trasē apsūdzēts 70 gadus vecs maratona dalībnieks Losandželosā atrasts miris

Jauns.lv

70 gads vecs vīrietis, kurš savā vecuma grupā pārspēja Losandželosas maratona rekordu, bet vēlāk tika diskvalificēts par krāpšanos, atrasts miris, ziņo raidorganizācija BBC.

Ceturtdien, 4.jūlijā, Frenks Meza tika atrasts miris Losandželosas upē.

Meza šī gada martā Losandželosas maratonu pieveica it kā divās stundās 53 minūtēs un 10 sekundēs, aptuveni vienu stundu ātrāk nekā nākamais viņa vecuma grupas finišētājs, kurš maratonu pieveica četrās stundās, 10 minūtēs un septiņās sekundēs.

Vīrietis krāpšanos kategoriski noliedza, taču video novērošanas ierakstos atklājās, ka Meza tomēr novirzījies no kursa. 70 gadus vecais vīrietis vēlāk taisnojās, ka tikai meklējis kādu vietu, kur skriešanas laikā atviegloties, bet vēlāk alkal atgriezies trasē, taču maratona organizatori viņu diskvalificēja.

Losandželosas policija netic, ka Meza būtu noslīcis, taču precīzu nāves iestāšanās iemesli vēl nav zināmi.

foto: ekrānuzņēmums no video
70 gadus vecais Frenks Meza.

Arī iepriekš Meza ticis apsūdzēts par krāpšanos maratonos. 2014.gadā viņš tika diskvalificēts no Kalifornijas maratona, kad 42 kilometrus it kā pieveica divās stundās, 52 minūtēs un 33 sekundēs. Vēlāk tīmeklī parādījās attēli, kuros redzams, ka Meza dažus maratona posmus pieveicis uz velosipēda.

Vīrieša sieva Tīna izdevumam “The Daily Beast” atklājusi, ka Meza bijis sagrauts par krāpšanās apsūdzībām.

“Skriešana manam vīram bija ļoti svarīga. Viņš piedalījās maratonos pēdējos 30 vai 40 gadus. Viņš bija ļoti ātrs. Diemžēl vairāk maratonos piedalīties viņš nevarēs,” viņa pavēstījusi, atklājot, ka ceturtdienas rītā viņš izgājis no mājas, sakot, ka dosies skriet un drīz būs atpakaļ.

Tēmas