foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Alžīrijas un Senegālas futbolisti ar uzvarām sāk Āfrikas Nāciju kausu
Futbols
2019. gada 24. jūnijs, 20:57

Alžīrijas un Senegālas futbolisti ar uzvarām sāk Āfrikas Nāciju kausu

LETA

Alžīrijas un Senegālas futbolisti svētdien Ēģiptē ar uzvarām sāka Āfrikas Nāciju kausu.

Viena no turnīra favorītēm Alžīrijas izlase C grupas pirmajā mačā ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja Keniju.

Abus vārtus alžīrieši guva jau pirmajā puslaikā, kad pa reizei izcēlās Bagdads Bounedjahs un Anglijas čempiones Mančestras "City" futbolists Rijards Mahrezs.

Līdz šim vienīgo reizi Alžīrija par Āfrikas čempioni kļuvusi 1990.gadā, kad turnīrs notika tās teritorijā.

Tikmēr otrā šīs grupas spēlē Senegāla ar 2:0 (1:0) apspēlēja Tanzāniju.

Savukārt D grupā uzvaru turnīra pirmajā mačā svētdien guva viena no favorītēm Maroka, kas ar 1:0 (0:0) apspēlēja Namībiju. Marokāņi gan tika pie laimīgas uzvaras, jo pamatlaika priekšpēdējā minūtē namībieši raidīja bumbu savos vārtos.

Pirmdien notikušajā D grupas mačā tikmēr Kotdivuāra ar 1:0 (0:0) apspēlēja Dienvidāfrikas Republiku. Vienīgos vārtus uzvarētājiem iesita Džonatans Kodija.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīru sasniegs grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās izlases no trešo pozīciju guvušajām komandām.

2019.gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņa norisināsies līdz 19.jūlijam.

Sākotnēji Nāciju kausa izcīņas rīkošana tika uzticēta Kamerūnai, taču tā kavējās ar termiņiem, un bija bažas par drošību. Līdz ar to prestižākais izlašu turnīrs Āfrikā pārcelts uz Ēģipti.

Ēģipte Āfrikas Nāciju kausa izcīņu rīko piekto reizi vēsturē. Šeit turnīrs norisinājās arī 1959., 1974., 1986. un 2006.gadā.

Tieši Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir Nāciju kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā turnīrā, kas notika aizpērn Gabonā, triumfēja Kamerūna.