foto: REUTERS/SCANPIX
Melnkalnes futbola izlases treneris neierodas uz spēli un tiek atlaists
Melnkalnes valstsvienības nu jau bijušais galvenais treneris Ļubiša Tumbakovičs.
Futbols
2019. gada 8. jūnijs, 21:20

Melnkalnes futbola izlases treneris neierodas uz spēli un tiek atlaists

Jauns.lv / LETA

Melnkalnes futbola izlase pēc piektdienas incidenta, kad valstsvienības galvenais treneris Ļubiša Tumbakovičs neieradās uz 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli, atbrīvojusi speciālistu no amata.

Serbs Tumbakovičs piektdien atteicās vadīt savu komandu Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē, kurā Melnkalnes vienība spēkojās ar Kosovu. Viņš izjutis spiedienu no Serbijas varasiestādēm - šī valsts joprojām nav atzinusi Kosovas neatkarību.

Tāpat piektdienas mačā nepiedalījās Serbijā dzimušie Melnkalnes izlases futbolisti Filips Stojkovičs un Mirko Ivaničs.

Melnkalnes futbola federācija (FSCG) šādu lēmumu nodēvējusi par negaidītu pārsteigumu. "Izpildkomiteja vienbalsīgi nolēma, ka galvenajam trenerim ir jāatstāj savs amats, jo viņš neieradās uz spēli," pauda federācija. "Neraugoties uz to, ka Tumbakoviča lēmums bija negaidīts pārsteigums, viņš arī pārkāpa vairākus līguma nosacījumus, kā arī demonstrēja savu neprofesionalitāti."

Tāpat federācija pauda nožēlu par abu futbolistu nepiedalīšanos mačā. "Lietas, kuras nav saistītas ar sportu, šoreiz uzveica futbolu un sportisko pasauli," vēstīja federācijas paziņojums.

Tumbakovičs ar Belgradas "Partizan" vienību spējis sešas reizes kļūt par Serbijas čempionu un trīsreiz triumfēt vietējā kausa izcīņā, bet Melnkalnes izlasi viņš vadīja kopš 2016. gada janvāra.

Spēle Podgoricā, kura noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, notika aiz slēgtām durvīm, jo vietējie fani martā notikušajā spēlē pret Angliju izteica rasistiskas piezīmes pret viesu futbolistiem. Tā rezultātā spēlē pret Kosovu faniem bija liegts atbalstīt savu komandu.

90% Kosovas iedzīvotāji ir albāņu izcelsmes un tā savu neatkarību no Serbijas pasludināja 2008.gadā. To kā neatkarīgu valsti ir atzinušas ASV un lielākā daļa Eiropas savienības (ES) dalībvalstis. Savukārt Serbija, Ķīna, Krievija un vēl piecas ES dalībvalstis neatzīst Kosovas suverenitāti.