foto: Edijs Pālens/LETA
Pludmales volejbolisti Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka zaudē Ķīnas turnīra astotdaļfinālā
Graudiņa/Kravčenoka, būdamas izliktas ar 24.numuru, turnīru noslēgušas devītajā vietā
Citi sporta veidi
2019. gada 25. maijs, 11:10

Pludmales volejbolisti Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka zaudē Ķīnas turnīra astotdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbola pāri Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka sestdien Ķīnā piedzīvoja zaudējumus Pasaules tūres četru zvaigžņu posma astotdaļfinālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pļaviņš/Točs, kuri turnīrā bija saņēmuši devīto numuru, izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar rezultātu 0-2 (18:21, 18:21) piekāpās ar 12.numuru izliktajiem brazīliešiem Andrē Lojolam Šteinam un Žiorži Vanderlejam.

Tādējādi latvieši turnīru noslēguši dalītā devītajā vietā.

Pirms tam grupu turnīrā Pļaviņš/Točs uzvarēja abās spēlēs un automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu.

Līdzīgs liktenis sestdien piemeklēja Latvijas labāko sieviešu pludmales volejbola pāri Graudiņu/Kravčenoku, kas astotdaļfinālā ar 0-2 (17:21, 13:21) pārliecinoši piekāpās ar piekto numuru izliktajām Austrālijas pārstāvēm Mariafei Artačo un Talikai Klensijai.

Arī Graudiņa/Kravčenoka, būdamas izliktas ar 24.numuru, turnīru noslēgušas devītajā vietā. Pirms tam viņas grupā arī uzvarēja abās spēlēs.

Jau ziņots, ka pirms tam šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Mihails Samoilovs/Matīss Gabdulļins. Savukārt Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš nav devušies uz Ķīnas posmu, jo vien pagājušajā nedēļā notika etaps citā pasaules malā - Brazīlijā, bet šajā nedēļas nogalē viņi startēs Latvijas čempionāta pirmajā posmā.

Pamatturnīrā piedalījās 32 dueti, kuri bija sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības bija jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās