Hokejs
2019. gada 21. maijs, 23:01

Bļugers: "Spēlējām labi, bet darbu līdz galam nepaveicām"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlase šajā pasaules čempionātā spēlēja labi, taču savu darbu līdz galam tā nepaveica un ceturtdaļfinālu nesasniedza, pauda komandas uzbrucējs Teodors Bļugers.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien savā noslēdzošajā pasaules čempionāta mačā ar 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) pārspēja Norvēģiju, bet jau iepriekš vienība bija zaudējusi cerības sasniegt ceturtdaļfinālu. Komanda planētas meistarsacīkstes noslēgusi desmitajā vietā.

Latvijas hokeja izlase pirms 2019. gada pasaules čempionāta pēdējās spēles pret Norvēģiju

gallery icon
41

"Ir patīkami turnīru noslēgt ar uzvaru, bet kopumā mēs nesasniedzām savu mērķi. Mums bija labas iespējas uzvarēt pāris citus mačus. Pieļāvām kļūdas, kas mums dārgi maksāja, bet kopumā šajā turnīrā bija arī pāris spoži mirkļi," Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā citēts Bļugers, kurš izlasē tika nosaukts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem šajā čempionātā. "Mēs spēlējām diezgan labi, tomēr savu darbu līdz galam nepaveicām."

Lai arī Latvijas izlasei otrdien spēlē pret Norvēģiju piederēja pārsvars metienos, pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 1:1.

"Mēs uz pretiniekiem izdarījām spiedienu. Spēli gan nesākām diez ko labi, bet otrajā un trešajā periodā mēs viņus spiedām un mums bija iespējas. Pamatīgi nomētājām norvēģus, tāpēc vismaz vienai ripai vajadzēja nonākt vārtos," uzsvēra Bļugers, kurš turnīru noslēdza ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Otrdien Latvija pa pretinieku vārtiem veica 38 metienus, kamēr pretinieki atbildēja 20 reižu.

"Nākamais pasaules čempionāts būs Šveicē, bet pēc tam jau Latvijā," tikmēr sacīja Šveicē spēlējošais latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. "Redzēsiet, kādi ir mūsu līdzjutēji. Domāju, mums viņi ir vieni no labākajiem, ja ne labākie visā pasaulē. Tas turnīrs būs lielisks. Tomēr mums ir jāsaglabā koncentrēšanās un jāturpina progresēt."

Zīmīgi, ka izlase galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā zemāk par desmito vietu planētas meistarsacīkstēs nav bijusi - divreiz noslēgts labāko desmitnieks, bet pērn sasniegts ceturtdaļfināls un iegūta astotā vieta.