foto: imago/Bildbyran
VIDEO: tenisists nepaspēj atgriezties no tualetes pauzes un piedzīvo zaudējumu spēlē
Daniels Galāns uz savas ādas pārliecinājies, ka tenisisti nedrīkst pārlieku čammāties labierīcībās.
Citi sporta veidi
2019. gada 15. maijs, 16:38

VIDEO: tenisists nepaspēj atgriezties no tualetes pauzes un piedzīvo zaudējumu spēlē

Jauns.lv

Ar visai neierastu incidentu noslēgusies "Challenger" tenisa sacensību mačs Vācijas pilsētā Heilbronnā starp kolumbieti Danielu Elahi Galānu un Francijas sportistu Konstānu Lestjēnu.

Šis mačs solījās būt ļoti spraigs, jo savā starpā sacentās divi spēkos ļoti līdzvērtīgi tenisisti - ATP ranga 203. rakete Lestjēns un 205. Galāns. Cīņas gala iznākumu gan nedaudz ietekmēja tiesnesis.

Mača trešajā un izšķirošajā setā pie rezultāta 1:2 Galāns pirms savas serves vēlējās izmantot tualetes pauzi un aizskrēja uz labierīcībām. Tiesnesis un francūzis gaidīja savu pretinieku atgriežamies laukumā, kamēr soģim apnika gaidīt un viņš sāka kavēšanos sāka uztvert par apzinātu laika vilcināšanu, sodot Galānu ar soda punktiem.

Kolumbiešu tenisists kortā atgriezās vien brīdī, ka rezultāts pie paša serves jau bija 0:40. Rezultātā Galāns zaudēja ne vien geimu, bet arī visu maču ar 5:7, 7:6, 6:3.

Interesanti, ka Galāna sāncensim Konstānam Lestjēnam 2016. gada septembrī tika piespriesta septiņu mēnešu diskvalifikācija un 10 000 eiro naudassods par likmju izdarīšanu uz tenisa mačiem. Viņš kopumā licis likmes uz 220 tenisa mačiem, tiesa, ne reizi uz saviem. Grūti spriest, vai bukmeikeri šoreiz bija piedāvājuši iespēju veikt likmi, ka mača likteni lielā mērā izšķirs tualetes pauze.

Tēmas