foto: Sportimage/PA Images / Scanpix
UEFA komisija rekomendēšot uz sezonu diskvalificēt Mančestras "City" no Čempionu līgas
Mančestras "City" līksmo par čempiontitulu.
Futbols
2019. gada 14. maijs, 10:31

UEFA komisija rekomendēšot uz sezonu diskvalificēt Mančestras "City" no Čempionu līgas

Jauns.lv / LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) finanšu kontroles komisija rekomendēs vismaz uz vienu sezonu diskvalificēt Anglijas čempioni Mančestras "City" no Eirokausiem, ziņo "New York Times".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad pēc vācu laikraksta "Der Spiegel" publikācijas UEFA un Anglijas premjerlīga uzsāka izmeklēšanu lietā, kurā "City" tiek apsūdzēta finanšu godīgas spēles pārkāpumos.

"Der Spiegel", izmantojot "Football Leaks" informāciju, ziņoja, ka "City" klubs un tā sponsori ir manipulējuši ar līgumiem, lai apietu finansiālās "Fair Play" noteikumus, kas saistīti ar to, cik daudz naudas īpašnieki drīkst ieguldīt klubā.

Turpretī klubs apgalvoja, ka "Der Spiegel" publikācija bija organizēts un tiešs mēģinājums graut tā reputāciju. "City" veica ļoti savlaicīgi atbildi, norādot, ka šie pieņēmumi ir maldinoši un ka šim klubam nav ko slēpt. Klubs labprāt piekrita izmeklēšanai, uzskatot to kā iespēju pierādīt savu taisnību.

"Izmeklēšanas komisijas vadītājam, bijušajam Beļģijas premjerministram Īvam Letermem, būs pēdējais vārds lietas iesniegšanā atsevišķā palātā, ko varētu paveikt šonedēļ. Komisija centīsies panākt vismaz vienas sezonas diskvalifikāciju," raksta "New York Times".

Laikraksts gan nespēj nosaukt, vai diskvalifikācija, ja tā tiks piemērota, būs uz nākamo vai 2020./2021. gada sezonu. Jebkurā gadījumā "City" klubam būs iespēja pārsūdzēt lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Mančestras "City" finanšu noteikumus pārkāpa jau 2014. gadā, par ko samaksāja 60 miljonus eiro sodu.

Jau ziņots, ka Mančestras komanda aizvadītajā nedēļā tika kronēta par Anglijas čempioni. Savas pastāvēšanas vēsturē "City" par Anglijas čempioni kļuvusi sešas reizes - 1937., 1968., 2012., 2014., 2018 un nu arī 2019. gadā.