foto: Ieva Lūka/LETA
Tambijeva audzēknis tic, ka treneris varētu strādāt arī KHL
Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs.
Hokejs
2019. gada 10. maijs, 12:53

Tambijeva audzēknis tic, ka treneris varētu strādāt arī KHL

Jauns.lv / LETA

Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs kā treneris Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) nepazustu, uzskata Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempiones Karagandas "Sarjarka" uzbrucējs Ajrats Zjazovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tambijeva vadītā "Sarjarka" šajā pavasarī kļuva par VHL čempioni. Latvijas speciālists šajā turnīrā triumfējis jau divas sezonas pēc kārtas un pēdējā laikā bijušas runas par viņa pārcelšanos uz KHL čempionātu.

"Leonīds Tambijevs - īsts vīrietis, kurš visu pateiks sejā. Kad viņš ieradās komandā, mēs nebijām pat izslēgšanas turnīra zonā. Tambijevs ir treneris, kuram patīk uzvarēt un kurš ienīst zaudēt. Manuprāt, viņš KHL čempionātā nepazustu - tādām komandām kā Maskavas apgabala "Vitjaz" un Čerepovecas "Severstaļ" viņš būtu labs palīgs," sarunā ar "Allhockey.ru" teica Zjazovs. "Pēc fināla Tambijevs ģērbtuvē teica, ka šos tituls viņam ir svarīgāks par pērn iegūto, jo viņa iepriekš vadītā komanda Sanktpēterburgas "Dinamo" nebija tikt vienota. Mēs tādi bijām pašos grūtākajos brīžos un kļuvām par komandu."

"Tambijevs mums ticēja un teica, ka varam iegūt kausu. Viņš ir profesionālis līdz sirds dziļumiem," teica Zjazovs.

Pērn Tambijevs aizveda Sanktpēterburgas "Dinamo" komandu līdz VHL čempiontitulam un tika atzīts par sezonas labāko treneri, bet oktobrī viņš tika atbrīvots no amata. Savukārt par "Sarjarka" stūrmani viņš kļuva novembrī, bet iepriekš viņš šo vienību vadīja jau 2014./15.gada sezonā, palīdzot tai izcīnīt VHL bronzu.

Šosezon "Sarjarka" komandā spēlēja arī latviešu aizsargs Edgars Siksna un uzbrucējs Kirils Tambijevs.

VHL ir pēc spēka otrā hokeja līga Krievijā aiz Kontinentālās hokeja līgas (KHL).