foto: Cēsu novada pašvaldība
Cēsis atraktīvi reklamējas kā basketbola zvaigznes Rodiona Kuruca pilsēta
„Kad es saku Kurucs, tad Tu saki Cēsis!” – uzrunā viens no reklāmas baneriem.
Basketbols
2019. gada 30. marts, 06:03

Cēsis atraktīvi reklamējas kā basketbola zvaigznes Rodiona Kuruca pilsēta

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Iebraucot Cēsīs, autobraucējus uzrunā asprātīgi reklāmas plakāti, kuros gan pilsētnieki, gan pilsētas viesi tiek aicināti lepoties ar to, ka Cēsis ir NBA kluba – Bruklinas „Nets” spēlētāja Rodiona Kuruca dzimtene. „Kad es saku Kurucs, tad Tu saki Cēsis!” – uzrunā viens no reklāmas baneriem.

Trīs plakāti izvietoti pie iebraukšanas pilsētā – Gaujas, Poruka un Valmieras ielās un tie vēsta: „Cēsnieks! Rodions Kurucs. Bruklinas Nets spēlētājs”, „Kad es saku Kurucs, tad Tu saki Cēsis!” un „Izcila vieta. Izcilas personības. Izcilas iespējas. Rodions Kurucs. Cēsnieks NBA”. Savukārt ceturtais reklāmas plakāts ir Kases ielā pie iebraukšanas vecpilsētā un tas atgādina par ātruma ierobežojumu: „Cēsnieki lido NBA! Vecpilsētā nelido – ievēro 20”.

Cēsis reklamējas kā titulētā basketbolista Rodiona Kuruca pilsēta

Iebraucot Cēsīs, autobraucējus uzrunā asprātīgi reklāmas plakāti, kuros gan pilsētnieki, gan pilsētas viesi tiek aicināti lepoties ar to, ka Cēsis ...

gallery icon
4

Ideja par šādiem plakātiem radusies Cēsu novada pašvaldībai. Cēsu pašvaldības komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs Jauns.lv pastāstīja: „Ir liels gods un lepnums par to, ka Kurucs, par kuru ik dienas varam lasīt presē visā pasaulē, ir no Cēsīm. Mums ar viņu jālepojas!"

Reklāmu plakāti ir saskaņoti  ar Kuruca aģentu Artūru Kurucu. Un tiem dots akcepts. Jāteic, ka pats reklāmas varonis arī nav pieprasījis nekādu honorāru par sava vārda izmantošanu reklāmās – vienīgās izmaksas ir pašu baneru izgatavošana: septiņi eiro kvadrātmetrā.

Rodions Kurucs ir dzimis 1998. gada 5. februārī Cēsīs un pašlaik pārstāv NBA klubu Bruklinas „Nets". Viņš izaudzis basketbolistu ģimenē: viņa vectēvs ir Cēsu Sporta skolas treneris Vladimirs Kiseļovs, mātes brālis Sergejs Kiseļovs spēlējis basketbolu profesionālā līmenī, savukārt Rodiona brālis Artūrs Kurucs ir Latvijas U18 izlases spēlētājs un pērnā gada Eiropas vicečempions. Jau 13 gadu vecumā Rodions Kurucs pārcēlies no Cēsīm uz Rīgu, lai trenētos basketbolā augstākā līmenī. Trenējies un spēlējis VEF skolas komandā. Pārstāvot Latvijas izlasi, 2014. gada Eiropas U-16 čempionātā, kas notika Latvijā, izcīnīja sudraba medaļu un bija viens no komandas līderiem.

Jāteic, ka šī nav pirmā reize, kad kāda Latvijas pilsēta lepojas kā izcila NBA spēlētāja dzimtene. Liepāja sevi pozicionē kā Kristapa Porziņģa dzimtene.