foto: AP/Scanpix
Bļugers ar rezultatīvu piespēli graujošā uzvarā palīdz atstāt sausā "Sabres"
Teodors Bļugers apdraud Kārtera Hatona sargātos vārtus.
Hokejs
2019. gada 15. marts, 08:13

Bļugers ar rezultatīvu piespēli graujošā uzvarā palīdz atstāt sausā "Sabres"

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien veica rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) apspēlēja Bufalo "Sabres", kurā ārpus sastāva palika latvietis Zemgus Girgensons.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, nopelnīja divas soda minūtes un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs spēles rezultātu 27.minūtē atklāja Fils Kesels, bet 36.minūtē Braiens Dumulēns panāca 2:0, turklāt šajā vārtu guvumā asistēja arī Bļugers. Savukārt tikai divas minūtes vēlāk Patriks Hērnkvists guva jau viesu trešos vārtus, bet noslēdzošajās 20 minūtēs "Penguins" guva vēl divus bezatbildes vārtus.

Bļugers savā NHL debijas sezonā 17 mačos guvis trīs vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles. Tikmēr Girgensons ārpus "Sabres" sastāva palika otrajā mačā pēc kārtas. Viņš šosezon 61 spēlē guvis trīs vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Tiesa, pēdējā laikā "Sabres" uzrāda pieticīgus rezultātus, jo tā zaudējusi 12 no pēdējām 14 spēlēm, turklāt pašlaik tai ir sešu zaudējumu sērija.

Trīs uzvaras pēc kārtas izcīnījusī "Penguins" ar 87 punktiem 71 spēlē Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, kamēr "Sabres" 70 mačos iekrājusi 69 punktus un ir 12.pozīcijā, turklāt tās dalība Stenlija kausa izcīņā vairs nešķiet reāla, jo no izslēgšanas turnīra zonas komanda atpaliek par 12 punktiem.

"Penguins" nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad uzņems Sentluisas "Blues", bet "Sabres" sestdien viesosies pie Karolīnas "Hurricanes".

Citā ceturtdienas mačā četru zaudējumu sēriju pārtraukusi latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators", kas savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Sentluisas "Blues".

Balcers šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja trīs pretinieku raidījumus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Liepājnieks savā NHL debijas sezonā 26 spēlēs guvis četrus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles.

"Senators" ar 54 punktiem 71 spēlē ir Austrumu konferences un visas līgas vājākā komanda, kamēr "Blues" ar 79 punktiem 70 mačos Rietumos ir septītajā pozīcijā.

Nākamo maču Otavas vienība aizvadīs sestdien, kad uzņems spēcīgo Toronto "Maple Leafs".