foto: Twitter
Kādreizējā tenisa pirmā rakete Martina Hingisa kļuvusi par māmiņu
Martina Hingisa ar vīru Hariju un meitiņu Liu.
Sporta zvaigznes
2019. gada 11. marts, 19:11

Kādreizējā tenisa pirmā rakete Martina Hingisa kļuvusi par māmiņu

Jauns.lv / LETA

Piecu "Grand Slam" titulu īpašniece piektdien pasaulē laida meitiņu. "Un tagad mēs esam trīs. Harijs un es vēlamies iepazīstināt jūs ar mūsu meitiņu Liu," tviterī ar priecīgo notikumu dalījās 38 gadus vecā šveiciete.

Hingisa ir precējusies ar Šveices komandas Federāciju kausa ārstu Haraldu Lēmanu.

Bijušās pretinieces, arī māmiņas - Serēna Viljamsa un Viktoria Azarenka - vēl joprojām ir aktīvajā sportā. Tāpat kā Hingisa, arī viņas ir bijušās pasaules pirmās raketes un "Grand Slam" titulu īpašnieces.

Par karjeras beigām Hingisa paziņoja 2017.gadā. Hingisa vēl tīņu vecumā deviņdesmito gadu beigās piecas reizes uzvarēja "Grand Slam" vienspēļu turnīros, kļūstot par jaunāko tenisisti, kas to iespējusi. Taču veselības problēmu dēļ viņa 2003.gadā paziņoja par karjeras beigām, bet pēc pārsi gadiem atgriezās tenisā.

2007.gada Vimbldonas čempionātā ņemtajās analīzēs Hingisas organismā tika atrastas kokaīna pēdas, kā rezultātā viņai bija jāizcieš divu gadu diskvalifikācija. Pēc tam šveiciete tenisā atgriezās 2013.gada vidū, gūstot lielus panākumus dubultspēlēs.

foto: AFP/Scanpix
Martina Hingisa karjeras laikā ieguvusi 25 "Grand Slam" titulus.

Kopumā Hingisa karjeras laikā ieguvusi 25 "Grand Slam" titulus, bet 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa pārī ar tautieti Tīmeu Bačinski ieguva sudrabu dubultspēļu turnīrā.