foto: Imago Sport/Scanpix
Grieķijas tiesneši boikotēs vietējo līgu, ja "Olympiakos" - "Panathinaikos" maču tiesāšanu uzticēs ārzemju soģiem
Jānis Strēlnieks pret Atēnu "Panathinaikos".
Basketbols
2019. gada 7. marts, 14:08

Grieķijas tiesneši boikotēs vietējo līgu, ja "Olympiakos" - "Panathinaikos" maču tiesāšanu uzticēs ārzemju soģiem

Jauns.lv / LETA

Grieķijas basketbola tiesneši boikotēs valsts augstāko līgu, ja Pirejas "Olympiacos" un Atēnu "Panathinaikos" maču tiesāšanu uzticēs ārvalstu soģiem.

Jau ziņots, ka Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā "Olympiakos" februāri, protestējot pret tiesāšanu, pameta Grieķijas kausa pusfināla maču pēc pirmā puslaika. "Olympiakos" pirmajā puslaikā ar 25:40 bija iedzinējos pret savu nesamierināmo pretinieci "Panathinaikos Opap".

"Olympiakos" pēc tam pieprasīja, lai tās spēles ar Atēnu komandu turnīros Grieķijā tiesātu ārvalstu tiesneši. Tāpat Pirejas vienība nespēlēs mačos, kuros būs pusfināla dueli tiesājušie soģi.

Jautājums šonedēļ tika apspriests Grieķijas augstākās līgas valdē, pēc kuras sēdes Grieķijas tiesnešu asociācija nāca klajā ar paziņojumu, ka vietējie soģi netiesās čempionāta spēles, ja mači tiks uzticēti ārvalstu kolēģiem.

"Olympiakos" komandai tika piespriests tehniskais zaudējums, kā arī tai tika atņemti punkti un piespriests 7000 eiro liels naudas sods. "Olympiakos" ar 16 uzvarām 17 spēlēs būtu otrajā vietā, bet pēc punktu atņemšanas ieņem sesto pozīciju.

Kā ziņoja "Eurohoops.net", "Olympiakos" negrasās atkāpties no savām prasībām. Ja tā pametīs vēl divas spēles, tad Pireju komanda tiks pazemināta uz pēc spēka otro līgu. Tiesa, tiek mēļots, ka "Olympiakos" tādā gadījumā varētu spēlēt Adrijas līgā, tajā pat laikā saglabājot ULEB Eirolīgas licenci.