foto: LETA
TTT otrais sastāvs lieliski uzvar Šauļu meitenes
Basketbols
2019. gada 26. februāris, 23:44

TTT otrais sastāvs lieliski uzvar Šauļu meitenes

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu basketbola flagmanis "TTT Rīga", spēlējot ar otro sastāvu, otrdien svinēja uzvaru Baltijas sieviešu basketbola līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā.

Rīdzinieces viesos ar rezultātu 85:36 (25:6, 20:9, 21:10, 19:11) sagrāva elites grupas pastarīti "Šauļu Universitāti".

Latvijas komandā ar 18 punktiem un 19 atlēkušajām bumbām izcēlās Ieva Kūlīte, 16 punktus guva Kate Karlīna Krēsliņa, 12 punktus guva Jete Nulle, bet pa desmit punktiem bija Mārai Motei un Paulai Kļeščovai.

Atbildes spēle notiks piektdien, uzvarētājai divu spēļu summā iekļūstot finālčetrinieka turnīrā.

Tikmēr "Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) komanda viesos ar rezultātu 55:78 (8:20, 17:17, 20:22, 10:19) piekāpās "Tallinas Universitātei".

RSU vienībā rezultatīvākā ar 13 punktiem bija Arta Frīdenberga, desmit punktus guva Dinija Sanda Pāvelsone, bet ar 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Guna Lagzdiņa.

Uzvarētājām ar 25 punktiem un 14 bumbām zem groziem izcēlās Annika Kestere.

Vēl vienā ceturtdaļfināla mačā Klaipēdas "Fortūna" savā laukumā ar 82:74 (29:18, 25:21, 6:20, 22:15) pārspēja Kauņas "Aistes-LSMU" komandu.

Elites grupas kopvērtējuma vadībā ar 14 uzvarām 14 spēlēs pirmā bija "TTT Rīga", kam ar desmit uzvarām sekoja Kauņas "Aistes-LSMU" komanda, bet trešā ar deviņām uzvarām bija "Rīgas Stradiņa universitāte". Ceturtā ar astoņiem panākumiem bija Viļņas "Kibirkštis", kamēr aiz pirmā četrinieka ar sešām uzvarām bija Ukmerģes "Vilkmerge". Tālāk ar piecām uzvarām bija "Tallinas Universitāte", četrus panākumus guva Klaipēdas "Fortūna", kamēr zaudējumus visās 14 spēlēs cieta "Šauļu Universitātes" basketbolistes.

Tikmēr pēc spēka otrajā jeb starptautiskajā grupā "TTT Rīga - Kadetes" viesos ar 64:54 (18:11, 16:10, 25:12, 5:21) pārspēja "Saldus" vienību.

Uzvarētājām 15 punktus guva Paula Mauriņa, bet pa desmit punktiem iemeta Vanesa Jasa un Una Šteinharde.

Mājiniecēm 24 punktus guva Anete Blūma, bet 14 punkti bija Ilzei Nordenai.

Starptautiskās grupas kopvērtējumā šobrīd līderes ar 22 uzvarām 24 mačos ir "TTT Rīga - Juniores", tālāk ar 16 uzvarām 22 dueļos ir "Liepāja"/LSSS, kam ar 15 panākumiem 21 cīņā seko "Daugavpils Universitāte", bet 12 panākumus guvušas "TTT Rīga - Kadetes" basketbolistes.

Tikmēr četras uzvaras svinējušas "Jelgavas"/BJSS basketbolistes, trīs panākumi ir "Saldus" kontā, bet viens - Latvijas U-16 izlasei.

Šajā sezonā Baltijas valstu apvienotajā turnīrā piedalās deviņas Latvijas, piecas Lietuvas un četras Igaunijas komandas.

Sezonas laikā tiks izspēlēts trīspakāpju turnīrs, noskaidrojot Latvijas - Igaunijas - Lietuvas apvienotā čempionāta uzvarētājas, gan triju valstu čempionvienības.

Sacensību pirmajā posmā 11 komandas izspēlēja apļa turnīru, kurā katrai bija desmit spēles. Divas labākās komandas kvalificējās otrā posma elites turnīram.

Pirmajā posmā piedalījās "Liepāja"/LSSS, "TTT Rīga - Juniores", RSU, "Daugavpils Universitāte", "Saldus", "TTT Rīga - Kadetes", "Jelgava" (visas - Latvija), Tallinas Universitāte, Tartu Universitāte"/"Kalev", Tallinas "G4S Noorteliiga" un "Audentes" (visas - Igaunija).

Otrajā posmā elites grupā Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", Lietuvas komandas Viļņas "Kibirkštis", Kauņas "Aistes-LSMU", Klaipēdas "Fortūna", "Šauļu Universitāte" un Ukmerģes "Vilkmerge", kā arī pirmā posma divas labākās komandas no novembra beigām līdz martam izspēlēja divu apļu turnīru (katrai 14 spēles). Starptautiskajā grupā desmit komandas izspēlēs divu apļu turnīru (katrai 18 spēles).

Trešajā posmā norisināsies finālčetrinieka turnīrs, bet pēc Latvijas - Igaunijas - Lietuvas līgas finiša notiks nacionālo čempionātu izslēgšanas spēles. Latvijas čempionāta fināldaļā piedalīsies sešas komandas.

Kopš 2013. gada sezonas Latvijas sieviešu basketbola komandas sezonas pamatturnīrā piedalās Latvijas - Igaunijas līgā, kurā vienreiz uzvarēja "Cēsis" (2013), bet piecas reizes "TTT Rīga" (2014-2018).