foto: Reuters/Scanpix/LETA
Merzļikins nostāv "sausā" un sarūgtina Vītoliņu; Ķēniņam piespēle uzvarā
Merzļikins atvairīja visas 25 pretinieku mestās ripas.
Hokejs
2019. gada 1. februāris, 23:22

Merzļikins nostāv "sausā" un sarūgtina Vītoliņu; Ķēniņam piespēle uzvarā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien palika nepārspēts Šveices augstākās līgas (NLA) mačā, kaldinādams "Lugano" komandas uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Lugano" hokejisti savā laukumā ar rezultātu 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pārspēja latviešu speciālista Harija Vītoliņa vadīto "Davos" vienību.

Pērnā gada Latvijas labākais hokejists Merzļikins šajā mačā atvairīja vismaz 25 pretinieku mestās ripas un tika pie divām soda minūtēm.

Citā mačā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Ronalds Ķēniņš, kurā pārstāvētā "Lausanne" vienība savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:2, 2:0, 2:0) pārspēja "Biel-Benne" hokejistus.

Latviešu uzbrucējs šajā duelī uz ledus pavadīja 20 minūtes un trīs sekundes, tikdams pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Šosezon viņš 40 spēlēs guvis astoņus vārtus un veicis 16 rezultatīvas piespēles.

Tāpat uzvaru svinēja trīs latviešu pārstāvētā Langnau "Tigers" vienība, kas viesos ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Bern" komandu.

Traumu šobrīd dziedē "Tigers" vārtsargs Ivars Punnenovs, uzbrucējs Rihards Melnalksnis šosezon aizvadījis tikai pāris mačus, bet vēl viens šīs pozīcijas spēlētājs Toms Andersons tikai pirms nedēļas parakstīja līgumu ar Langnau vienību.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 83 punktiem 39 spēlēs ieņem "Bern". Ceturtā ar 65 punktiem 40 spēlēs ir Langnau "Tigers", bet piekto vietu arī ar 65 punktiem 41 cīņā ieņem "Lausanne".

Tikmēr "Lugano" ar 58 punktiem 40 cīņās ir devītā, bet "Davos" hokejisti iekrājuši 33 punktus, kas tiem dod priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē. Tiesa, pirmais desmitnieks ir jau 23 punktu attālumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās