foto: Ieva Leiniša/LETA
Krišjānis Rēdlihs laukumā atgriežas ar rezultatīvu piespēli zaudējumā pret Hārtlija "Avangard"
Rēdlihs savainojuma dēļ nebija spēlējis kopš 26.oktobra.
Hokejs
2019. gada 26. janvāris, 16:42

Krišjānis Rēdlihs laukumā atgriežas ar rezultatīvu piespēli zaudējumā pret Hārtlija "Avangard"

Jauns.lv / LETA

Pieredzējušais latviešu aizsargs Krišjānis Rēdlihs sestdien atgriezās laukumā pēc traumas izārstēšanas un izcēlās ar rezultatīvu piespēli, tomēr viņa pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" savā laukumā ar rezultātu 3:6 (0:1, 1:2, 2:3) piekāpās Boba Hārtlija trenētajai Omskas "Avangard".

Rēdlihs savainojuma dēļ nebija spēlējis kopš 26.oktobra, turklāt pastāvēja varbūtība, ka sezona viņam ir beigusies. Tiesa, sezonas izskaņā latvietis atgriezies laukumā.

Pieredzējušais aizsargs šajā mačā asistēja komandas otro vārtu guvumā, kad 46.minūtē Džastins Fonteins panāca 2:4.

Uzvarētāju rindās divus vārtus iemeta Iļja Mihejevs.

Rēdlihs šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon viņš astoņās spēlēs veicis divas rezultatīvas piespēles.

Citā sestdienas mačā pie negaidītas uzvaras tika Austrumu konferences vājākā komanda Habarovskas "Amur", kas savā laukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Ufas "Salavat Julajev".

Negaidītus zaudējumus sestdien cieta arī citas vadošas KHL komandas. Piemēram, turnīra līdere Maskavas CSKA savā laukumā ar 2:5 (0:2, 1:2, 1:1) piekāpās Astanas "Baris" vienībai, kamēr Gagarina kausa čempione Kazaņas "Ak Bars" arī savu skatītāju priekšā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) atzina Čeļabinskas "Traktor" pārākumu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas "Dinamo" sestdien viesos ar rezultātu 1:7 (1:2, 0:4, 0:1) zaudēja vienam no turnīra grandiem Sanktpēterburgas SKA, kas tagad pārņēmusi vadību KHL kopvērtējumā.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 87 punktiem 52 mačos tagad ir Sanktpēterburgas SKA, kas par punktu apsteidz Maskavas CSKA. Trešā ar 73 punktiem 53 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr uzreiz aiz tās par trim atpaliek 52 mačus aizvadījusī vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Tai ar 61 punktu 53 cīņās seko uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sestā ar tikpat punktiem 54 spēlēs ir Maskavas "Spartak", ko pārstāv uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Devītā ar 53 punktiem 52 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē vienu punktu, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 40 punktiem 53 cīņās ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 83 punkti 53 mačos, bet otrā ar 76 punktiem ir Omskas "Avangard". Tikmēr desmitajā vietā ar 44 punktiem 53 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par deviņiem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.