foto: EPA/Scanpix
Dairis Bertāns ar 17 punktiem palīdz Milānas klubam uzvarēt Kauņas grandu "Žalgiris"
Basketbols
2019. gada 25. janvāris, 00:13

Dairis Bertāns ar 17 punktiem palīdz Milānas klubam uzvarēt Kauņas grandu "Žalgiris"

LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien iemeta 17 punktus ULEB Eirolīgas mačā, kamēr viņa pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savā laukumā ar rezultātu 80:70 (21:13, 13:17, 18:20, 28:20) pārspēja Lietuvas flagmani Kauņas "Žalgiris".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bertāns līdz ar to ir atkārtojis savu šīs sezonas rezultativitātes rekordu ULEB Eirolīgā. 17 punktus viņš iemeta arī 3.janvāra mačā pret Melnkalnes vienību Podgoricas "Budučnost VOLI".

Latvietis ceturtdienas spēlē laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 55 sekundēs grozā raidīja četrus no deviņiem trejačiem un piecus no sešiem "sodiņiem", bet garām lidoja vienīgais divpunktnieks.

Vēl Bertāna kontā viena piezīme un septiņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 16 efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais Milānas komandas sastāvā ar 20 punktiem bija Maiks Džeimss, kurš izcēlās arī ar deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet vēl 17 punktus iemeta serbs Vladimirs Micovs.

Savukārt "Žalgiris" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Neits Volterss.

Ar šo uzvaru "AX Armani Exchange Olimpia" komanda Eirolīgā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Citviet pie uzvaras tika arī pašreizējā turnīra čempione Madrides "Real" no Spānijas, kas savā laukumā ar 92:84 (21:21, 21:21, 22:19, 28:23) uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Mājinieku labā 24 punktus iemeta Entonijs Rendolfs, kamēr "Anadolu Efes" vienību no zaudējuma neglāba Vasilijes Miciča 21 gūts punkts.

Vēl vienā ceturtdienas mačā uzvaru izcīnīja Izraēlas komanda Telavivas "Maccabi FOX", kas savā laukumā ar rezultātu 84:75 (16:17, 24:18, 22:19, 22:21) pieveica Grieķijas grandu Atēnu "Panathinaikos Opap".

Uzvarētāju sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja amerikānis Endželo Kaloiaro, kurš izcēlās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Pirms tam latviešu basketbolisti Jānis Timma un Jānis Strēlnieks guva attiecīgi 14 un 13 punktus, taču viņu pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 75:90 (15:21, 13:19, 26:28, 21:22) piekāpās turnīra kopvērtējuma līderei Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas.

Timma ceturtdien aizvadīja savu otro rezultatīvāko ULEB Eirolīgas spēli šosezon. Viņš laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 54 sekundēs grozā raidīja vienīgo divpunktnieku un četrus no septiņiem trejačiem. Tāpat latvieša kontā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un divas piezīmes, kas ļāva tikt pie desmit efektivitātes punktiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr Strēlnieks šoreiz nospēlēja 23 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā divus no četriem divpunktniekiem, divus no četriem tālmetieniem un visus trīs "sodiņus". Aizsargs šajā cīņā atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārtvertu bumbu, divām piezīmēm un trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas ļāva iegūt 18 efektivitātes punktus.

Abi latvieši šajā mačā bija "Olympiakos" rezultatīvākie basketbolisti.

Savukārt Stambulas vienībā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Ēriks Grīns.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 18 uzvarām 20 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 16 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 14 uzvarām 19 cīņās ir Maskavas CSKA. Aiz pirmā trijnieka ar 13 panākumiem 20 mačos ir Stambulas "Anadolu Efes", kam ar 12 uzvarām seko Pirejas "Olympiakos", bet sesto vietu ar 11 panākumiem ieņem Barselonas "Lassa", ko pārstāv Rolands Šmits.

Tikmēr deviņi panākumi ir Minhenes "Bayern", Artūra Kuruca pārstāvētajai Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Telavivas "Maccabi FOX", tām noslēdzot pirmo desmitnieku.

Savukārt Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen", kur spēlē Žanis Peiners, tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".