foto: AFP/Scanpix
Kalnu slēpotāja Lelde Gasūna sacensību apritē atgriežas ar goda pjedestālu FIS sacensībās Austrijā
Latvijas vadošā sieviešu kalnu slēpotāja Lelde Gasūna piektdien Austrijā sacensību apritē atgriezās ar goda pjedestālu.
Citi sporta veidi
2019. gada 18. janvāris, 19:02

Kalnu slēpotāja Lelde Gasūna sacensību apritē atgriežas ar goda pjedestālu FIS sacensībās Austrijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošā sieviešu kalnu slēpotāja Lelde Gasūna piektdien Austrijā sacensību apritē atgriezās ar goda pjedestālu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensībās slalomā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdien tika aizvadītas divas slaloma sacensības, latvietei gūstot attiecīgi trešo un ceturto vietu. Pirmajās sacīkstēs uzvaru guva mājiniece Denīze Dingsledere, kurai trešajā vietā finišējusī Gasūna divu braucienu summā zaudēja 2,41 sekundi un par to nopelnīja 28,55 FIS raudzes punktus.

Savukārt pēc tam otrajās slaloma sacensībās uzvaru guva japāniete Asa Ando, bet Latvijas kalnu slēpotāja šoreiz bija ceturtā. Viņa no pirmās vieta atpalika par 2,83 sekundēm un nopelnīja 37,29 FIS punktus.

Gasūnai šīs bija pirmās sacensības kopš pagājušā gada, kopš tā laika risinot veselības un finansiālās problēmas. Viņa šosezon iecerējusi arī atgriezties Pasaules kausa apritē.

Slēpotāja startēja arī pagājušā gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur ieguva 37.vietu slalomā, bet milzu slalomā viņa bija 43.pozīcijā.