foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix
Sevastova pārliecinoši iesoļo Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā
Anastasija Sevastova pārliecinoši iekļuvusi sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra otrajā kārtā.
Citi sporta veidi
2019. gada 15. janvāris, 07:03

Sevastova pārliecinoši iesoļo Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova otrdien Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja vācieti Monu Bartelu.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Sevastova WTA rangā ieņem 12. vietu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā izlikta ar 13. numuru. Viņas pretiniece Bartela WTA rangā ieņem 76. pozīciju.

Sevastova otrajā kārtā tiksies ar 18 gadus veco kanādieti Bjanku Andresku, kura šogad pamanījusies uzveikt jau Karolīnu Vozņacku un Venusu Viljamsu. WTA ranga 106. pozīcijas īpašniece Andresku, kura pirms tam pārvarēja kvalifikāciju, pirmajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:1), 6-7 (0:7), 6-3 pārspēja rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo amerikānieti Vitniju Osugivi, kura rangā ieņem 198. pozīciju.

Sevastova trešajā geimā tika pie pirmajām divām breika iespējām, taču tās abas palika neizmantotas. Nākamo pretinieces servi viņa atņēma, taču Bartela sestajā geimā uzreiz revanšējās un panāca līdzsvaru 3-3.

Turpinājumā smags izvērtās septītais geims, kurā liepājniece pēc 19 izspēlēm ar piekto breikbumbu tomēr lauza pretinieces servi. Latvijas pirmā rakete atņēma vācietei arī nākamo servi, setā uzvarēdama ar 6-3.

Otrajā setā Sevastova apliecināja savu pārākumu, ceturtajā un sestajā geimā uzvarot pie pretinieces serves. Trešajā un piektajā geimā viņa abos nonāca iedzinējos ar 15:40, taču abās situācijās atspēlēja divas breikbumbas un nosargāja savu servi. Setā viņa bija pārāka ar 6-1.

Sevastova šajā mačā izpildīja četrus "eisus" jeb netveramās serves, kamēr pretiniecei tāda bija viena. Viņai arī bija divas dubultkļūdas, bet vācietei - septiņas.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēlē karjerā.

Sevastova sezonas pirmajās sacensībās sasniedza Brisbenas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālu, bet turpinājumā apstājās Sidnejas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā. Savukārt Bartela sezonu sāka turnīrā Oklendā, kur cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlē sesto reizi, labāko rezultātu sasniedzot 2011. gadā, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtajai kārtai. Bartela spēlējusi astoņos pamatturnīros, un arī viņas labākais rezultāts ir ceturtā kārta, kas tika sasniegta 2017. gadā.

Bartela karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus, pēdējo no tiem gūstot aizpērn Prāgā.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

Ostapenko un Sevastova šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās.

Vīru turnīrā vēlāk kortā izies Ernests Gulbis, kurš spēkosies ar 2014. gada čempionu Stanu Vavrinku.