foto: AP/Scanpix
"Lakers" vēl kādu laiku būs jāiztiek bez NBA superzvaigznes Lebrona Džeimsa
Lebrons Džeimss turpina atkopties no savainojuma, tomēr tuvākajā laikā viņš laukumā vēl neatgriezīsies
Basketbols
2019. gada 11. janvāris, 15:27

"Lakers" vēl kādu laiku būs jāiztiek bez NBA superzvaigznes Lebrona Džeimsa

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss no Losandželosas "Lakers" komandas tuvākajā laikā laukumā vēl neatgriezīsies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Džeimss nav spēlējis kopš 25.decembra, kad tradicionālajā Ziemassvētku mačā pret Goldensteitas "Warriors" guva cirkšņa traumu.

Pašlaik 34 gadus vecais basketbolists turpina atkopties no savainojuma, tomēr tuvākajā laikā viņš laukumā vēl neatgriezīsies. Vien 16.janvārī viņam tiks veiktas atkārtotas pārbaudes, lai saprastu, kad viņš varētu atkal spēlēt, kas nozīmē, ka "Lakers" vismaz nākamās trīs spēles nāksies iztikt bez savas lielākās zvaigznes.

Džeimss kopš Ziemassvētkiem izlaidis astoņas spēles, kuru laikā "Lakers" vienība piedzīvojusi piecus zaudējumus. Šobrīd tā Rietumu konferences kopvērtējumā ar 23 uzvarām 42 cīņās ir astotā, kas tai kā noslēdzošajai dalībniecei nodrošinātu iespēju spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Ja Džeimsa prombūtne ieilgs vēl vairāk, komandai draud izmisīga cīņa par vietu "play-off".

Džeimss pagājušā gada vasarā atstāja Klīvlendas "Cavaliers" komandu un pievienojās "Lakers", ar ko noslēdza četru gadu līgumu. Viņš ir neapšaubāms vienības līderis, jo 34 spēlēs vidēji izcēlies ar 27,3 punktiem, 8,3 atlēkušajām bumbām un 7,1 rezultatīvu piespēli.

Pirms traumas Džeimss tika uzskatīts arī par vienu no galvenajiem pretendentiem uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Losandželosas vienība NBA izslēgšanas turnīrā nav spēlējusi jau kopš 2013.gada.