foto: Zane Bitere/LETA
"TTT Rīga" basketbolistes svin uzvaru arī sestajā Eiropas Sieviešu līgas mačā
Kristīne Vīola bija rezultatīvākā "TTT Rīga" sastāvā.
Basketbols
2019. gada 3. janvāris, 20:56

"TTT Rīga" basketbolistes svin uzvaru arī sestajā Eiropas Sieviešu līgas mačā

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" ceturtdien guva uzvaru arī sestajā Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) sezonas spēlē.

"TTT Rīga" ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 91:70 (25:12, 23:17, 21:18, 22:23) pārliecinoši uzvarēja Čehijas komandu Brno "Žabiny", kas arī pirms tam bija guvusi uzvaras visās piecās spēlēs.

Rīdzinieču sastāvā 21 punktu iemeta Kristīne Vītola, kamēr 17 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Aivija Slotere.

Latvijas klubs ar sešām uzvarām sešās cīņās atrodas B grupas vadībā.

Piektdien "TTT Rīga" basketbolistēm iecerēts izbraukuma mačs pret Slovākijas komandu Pještjanu "Čajky", kas piecās spēlēs guvusi trīs uzvaras, bet sestdien jau gaidāma cīņa savā laukumā Baltijas līgā. Līdz ar to Latvijas klubam jāaizvada trīs mači trīs dienās.

Šis turnīrs agrāk bija pazīstams kā Austrumeiropas sieviešu basketbola līga, bet nu tam dots globālāks nosaukums. Iepriekšējās divas sezonas "TTT Rīga" zaudēja šī turnīra finālā, bet 2016.gadā kļuva par tā uzvarētājām.

Šajā sezonā EWBL čempionātā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās grupās, bet pēc tam četras labākās no katras apakšgrupas iekļūs izslēgšanas turnīrā jeb ceturtdaļfinālā. Turnīra uzvarētāja tiks noteikta pēc finālčetrinieka formāta, izšķirošajām cīņām notiekot nākamā gada martā.