foto: LETA
Latvijas futbola izlase 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļūst vienā grupā ar Poliju
Futbola bumba.
Futbols
2018. gada 2. decembris, 14:34

Latvijas futbola izlase 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļūst vienā grupā ar Poliju

LETA

Latvijas futbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā iekļuvusi G grupā ar Polijas, Austrijas, Izraēlas, Slovēnijas un Maķedonijas izlasēm, noskaidrojies svētdien notikušajā izlozē.

Latvijas izlase izlozē bija pēdējā - sestajā - grozā kopā ar tādām izlasēm kā Lihtenšteinu, Andoru, Maltu un Sanmarīno.

UEFA Nāciju līgas finālčetrinieka komandas Anglija, Portugāle, Nīderlande un Šveice nevarēja iekļūt vienā grupā, tādēļ šīs visas vienības tika sadalītas pa četrām pirmajām grupām. Savukārt Latvija varēja iekļūt tikai F, G, H, I un J grupās, jo tikai tajās bija paredzētas vietas sešām komandām.

Latvijas izlase sākotnēji tika ielozēta F grupā, kurā ir Spānijas valstsvienība, tomēr nevarēja tajā atrasties, jo grupā bija jau Zviedrija un Norvēģija - valstis, kuras ir laika apstākļu riska zonā. Līdz ar to Latvija tika ielozēta G apakšgrupā.

Latvijas kaimiņvalsts Lietuva tika B grupā ar tādām izlasēm kā Portugāle un Ukraina, bet Igaunija bija C grupā ar Nīderlandi un Vāciju. No Latvijas sestā groza Lihtenšteina tika J grupā ar Itāliju, Andora spēlēs H grupā ar Pasaules kausa ieguvēju Franciju, Malta tika F grupā ar Spāniju, bet Sanmarīno ir I grupā, kur tika ielozēta ar Beļģijas izlasi.

Latvijas izlase ar Poliju pēdējo reizi tikās 2012.gadā pārbaudes mačā, kad ar 1:0 uzvaru guva poļi, 2003.gadā abas valstsvienības spēlēja Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad latvieši zaudēja ar 0:2.

Tikmēr ar Austriju Latvijas komanda pēdējo reizi spēkojās 2011.gadā, kad pārbaudes spēlē ar 3:1 pārāki bija austrieši, bet 1997.gadā abas komandas tikās Pasaules kausa kvalifikācijā, kad Austrija guva panākumu ar tādu pašu rezultātu.

Ar Izraēlu Latvija pēdējos divus mačus aizvadīja 2011.gadā Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad pirmajā mačā viesos Latvija cieta neveiksmi ar 1:2, bet otrajā savā laukumā zaudēja ar tādu pašu rezultātu.

Ar Slovēniju Latvijas komanda pēdējo reizi tikās pārbaudes mačā 2004.gadā, kad tika gūta uzvara ar 1:0, bet 1999.gadā Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvija zaudēja ar 1:2.

Savukārt ar Maķedoniju latvieši pēdējo un vienīgo reizi cīnījās 2014.gadā, kad pārbaudes spēlē tika piedzīvota neveiksme ar 1:2.

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra grupas:

A grupa: Anglija, Čehija, Bulgārija, Melnkalne, Kosova;

B grupa: Portugāle, Ukraina, Serbija, Lietuva, Luksemburga;

C grupa: Nīderlande, Vācija, Ziemeļīrija, Igaunija, Baltkrievija;

D grupa: Šveice, Dānija, Īrija, Gruzija, Gibraltārs;

E grupa: Horvātija, Velsa, Slovākija, Ungārija, Azerbaidžāna;

F grupa: Spānija, Zviedrija, Norvēģija, Rumānija, Fēru salas, Malta;

G grupa: Polija, Austrija, Izraēla, Slovēnija, Maķedonija, Latvija;

H grupa: France, Islande, Turcija, Albānija, Moldova, Andora;

I grupa: Beļgija, Krievija, Skotija, Kipra, Kazahstāna, Sanmarīno;

J grupa: Itālija, Bosnija un Hercegovina, Somija, Grieķija, Armēnija, Lihtenšteina.