foto: LinkedIn
Īrijas futbola klubs, lai pārceltu maču, samelo par sveika un vesela spēlētāja nāvi
Fernando La Fuente, neskatoties uz kluba paziņojumu, izrādījies dzīvāks par dzīvu.
Futbols
2018. gada 28. novembris, 15:00

Īrijas futbola klubs, lai pārceltu maču, samelo par sveika un vesela spēlētāja nāvi

Jauns.lv / LETA

Kāds Īrijas pēc spēka trešās līgas futbola klubs "Ballybrack" noturējis klusuma brīdi dzīvam futbolistam.

Kā ziņo Īrijas raidorganizācija RTE, "Ballybrack" sociālajos tīklos izplatīja informāciju, ka motocikla avārijā ir miris viņu komandas spāņu futbolists Fernando La Fuente, bet vienība pirms viena no čempionāta mačiem pret "Arklow" ieturēja klusuma brīdi.

Pēc tam gan izrādījās, ka šī informācija ir nepatiesa, jo La Fuente nebija cietis avārijā un ar viņa veselību viss ir kārtībā.

"Ballybrack" publicēja atvainošanās vēstuli, sakot, ka vienības pārstāvis, kurš šo informāciju izplatīja, vairs nav kopā ar vienību. "Tā ir nepieļaujama kļūda no cilvēka, kuram pašam bija personīgas problēmas, par ko savukārt pārējie kluba pārstāvji nebija informēti."

Klubs atvainojies arī citām līgas vienībām, kas piedāvāja savu palīdzību un izteica līdzjūtību saistībā ar neeksistējušo futbolista nāvi.

Tāpat paziņojuma dēļ tika pārcelta viena no čempionāta spēlēm, bet klubs nav komentējis, vai viltus ziņa par futbolista nāvi bija tādēļ, lai nebūtu jāaizvada mačs

Savukārt Fernando La Fuente sarunā ar RTE atklāja, ka kluba pārstāvji ar viņu iepriekš bija sazinājušies un pajautājuši, vai drīkst samelot sacensību organizatoriem, ka ar viņu kaut kas noticis.

Visi domāja, ka futbolists ir atgriezies dzimtenē, tomēr patiesībā viņš darba dēļ bija pārcēlies no Dublinas uz Golveju.

La Fuente bija gaidījis, ka komanda izdomās melus, ka viņš ir salauzis kāju vai ko tamlīdzīgu, tomēr viņš uz "Ballybrack" ļaunu prātu netur, jo kluba pārstāvji arī paguvuši viņam atvainoties par notikušo.

Spānis atklāja, ka bijis nedaudz komiski uzzināt par savu nāvi no kolēģiem laikā, kad esi mājās sveiks un vesels. "Biju mājās pēc darba un spēlēju datorspēles, kad saņēmu no kolēģiem ziņas, ka esmu kļuvis par slavenību."

"Vakarā, kad parādījās ziņa, mana sieva saņēma dažādas līdzjūtības vēstules feisbukā, bet viņa zināja patiesību. Man nācās zvanīt mammai, kura praktiski neko vēl nezināja."

Fernando notikušo skaidro ar to, ka viņa vārds tika izmantots, jo futbolists vairs neatrodas Dublinā, bet klubā nereti ir problēmas ar spēlētāju savākšanos spēlēm. "Es nedomāju, ka viņi baidījās no spēles pret "Arklow". Šie klubi nav profesionāļi. Vairumam spēlētāju ir patstāvīgs darbs, turklāt daži no viņiem strādā Lielbritānijā. Es domāju, ka nespēja savākties uz spēli bija galvenais iemesls šiem meliem." īru radiostācijai atklāja programmēšanas nozarē strādājošais futbolists.

Tēmas