foto: AFP/Scanpix
Ristolainens pagarinājumā atnes "Sabres" rezultatīvu uzvaru pār "Canadiens"
Somu aizsargs Rasmuss Ristolainens svin vārtu guvumu.
Hokejs
2018. gada 9. novembris, 08:51

Ristolainens pagarinājumā atnes "Sabres" rezultatīvu uzvaru pār "Canadiens"

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ceturtdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos ar rezultātu 6:5 (3:3, 1:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Monreālas "Canadiens", izcīnot otro uzvaru pēdējās trīs spēlēs.

Abas komandas pirmajā periodā nepilnās 11 minūtēs katra guva pa trim vārtiem - pēc "Sabres" izvirzīšanās vadībā "Canadiens" visas trīs reizes izlīdzināja rezultātu. "Sabres" rindās divreiz izcēlās čehs Vladimīrs Sobotka un vienu reizi precīzi meta Konors Šīrijs, bet mājiniekiem vārtus guva Džonatans Druēns, Metjū Peka un Endrū Šo.

Otrās trešdaļas sestajā minūtē Džefs Skiners ceturto reizi panāca "Sabres" komandai vadību, taču perioda turpinājumā ar nekļūdīgiem raidījumiem atbildēja slovāks Tomāšs Tartars un Nikolā Delorjē, "Canadiens" vienībai pirmo reizi izvirzoties priekšā. Tiesa, trešā perioda trešajā minūtē tas pats Skiners panāca izlīdzinājumu.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura otrajā minūtē "Sabres" somu aizsargs Rasmuss Ristolainens pēc ieslidošanas zonā spēcīgi meta pa vārtiem, ripai ielidojot tīklā.

"Canadiens" rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Makss Domi, kurš piecos mačos pēc kārtas ir ticis pie punktiem.

"Nedomāju, ka šī bija mūsu labākā spēle, bet ne vienmēr sanāk nospēlēt skaisti, tāpēc jāatrod veids, kā uzvarēt, ko arī šoreiz paveicām," pēc mača teica "Sabres" kapteinis Džeks Aikels, kurš šajā spēle iekrāja divas rezultatīvas piespēles.

"Nenospēlējām precīzi un mūsu izpildījums nebija labs. Taču tajā pat laikā, trešajā periodā viesos atrodoties iedzinējos, izlīdzinājām rezultātu un uzvarējām pagarinājumā. Jāsaprot tās lietas, kuras vajag uzlabot. Gribu uzteikt mūsu puišus par smago cīņu un mača novešanu līdz uzvarai," stāstīja "Sabres" galvenais treneris Fils Hauslijs.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un desmit minūtes, tāpat kā pārējie divi ceturtās maiņas uzbrucēji, palikdams bez punktiem. Viņš šajā duelī trīs reizes meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Girgensons šosezon 16 mačos guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles, tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Sabres" ar 18 punktiem 16 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, kur "Canadiens" ar 19 punktiem 16 mačos ir trešajā pozīcijā.

Bufalo hokejisti nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad plkst.20 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems Vankūveras "Canucks".

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās