foto: EPA/Scanpix
Sevastova WTA rangā pakāpjas uz rekordaugsto 11.vietu
Citi sporta veidi
2018. gada 15. oktobris, 08:21

Sevastova WTA rangā pakāpjas uz rekordaugsto 11.vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, sasniegusi jaunu karjeras rekordu un ieņem 11.vietu, kamēr Aļona Ostapenko saglabā 18.pozīciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova oktobra sākumā aizkļuva līdz prestižā Pekinas WTA "Premier" turnīra finālam, kurā atzina planētas otrās raketes, dānietes Karolīnas Vozņackas pārākumu. Par iekļūšanu finālā Latvijas tenisiste nopelnīja 650 WTA ranga punktus, kas viņai rangā no 20.vietas ļāva pacelties uz 12.pozīciju, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Iepriekšējais viņas labākais sasniegums bija 15.vieta, kas tika sasniegta pirms nepilna gada. Savukārt šajā nedēļā viņa pakāpusies par vēl vienu pozīciju un labojusi karjeras rekordu.

Šajā nedēļā Sevastova spēlēs Maskavas WTA "Premier" turnīrā, pirmajā kārtā tiekoties ar slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura reitingā ieņem 39.pozīciju.

Tikmēr Ostapenko pagājušajā nedēļā rangā no 13.vietas atkāpās uz 18.pozīciju. Aizvadītajā nedēļā viņa apstājās Honkongas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā, taču rangā savu pozīciju nav mainījusi.

Ostapenko septembrī zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12.vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11.pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā par deviņām pozīcijām pakāpusies uz 347.vietu, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane atkāpusies par četrām vietām uz 569.pozīciju. Vēl Alise Čerņecka par 19 vietām pakāpusies uz 960.pozīciju.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, pasaules ranga desmitnieka vidū notikusi viena izmaiņa. Reitinga galvgalī ir rumāniete Simona Halepa, bet viņai joprojām seko Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka un vāciete Angelika Kerbere.

Tikmēr ceturtā ir ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka no Japānas, uz piekto vietu pakāpusies čehiete Karolīna Plīškova, sestā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kam seko vēl viena Čehijas tenisiste Petra Kvitova. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz amerikāniete Sloeina Stīvensa, vāciete Jūlija Gērgesa un nīderlandiete Kiki Bertensa no Nīderlandes,

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Sevastova ar 3060 punktiem ir 12.vietā, kamēr Ostapenko ar 2363 punktiem ir 20.pozīcijā. Tikmēr līdere ar 6921 punktu ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes, tiesa, vairākas šosezon vadošās sportistes cīnās ar savainojumiem.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās trīs "International" sērijas turnīri Honkongā, Lincā un Tiaņdzijņā. Honkongā uzvarēja ukrainiete Dajana Jastremskaja, kura izcīnīja pirmo WTA titulu karjerā un par 34 vietām pakāpās uz 63.pozīciju, Lincā triumfēja francūziete Karolīne Garsija, kura saglabā 18.vietu, bet Tiaņdziņā pie trofejas tika itāliete Kamila Džordži, kura par trim vietām pakāpusies uz 26.pozīciju.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko un Sevastova zaudējušas pa vienai vietai, kas viņām dod attiecīgi 41. un 58.pozīciju, kamēr Marcinkēviča par 16 vietām pakāpusies uz 201.pozīciju. Vismane rangā ir 859.vietā, zaudējot vienu vietu, Alise Čerņecka ir 863.pozīcijā, pakāpjoties par 214 vietām, bet Irina Ļapustina ieņem 1237.vietu, piedzīvojot trīs pozīciju kritumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās