foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensons noslēdzošajā pārbaudes spēlē ar 1+1 sekmē "Sabres" uzvaru
Girgensonam šis bija pirmais vārtu guvums šīs sezonas pārbaudes spēlēs.
Hokejs
2018. gada 29. septembris, 11:50

Girgensons noslēdzošajā pārbaudes spēlē ar 1+1 sekmē "Sabres" uzvaru

LETA

Latvijas izlases hokejists Zemgus Girgensons piektdien guva vārtus un reizi asistēja partnerim, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai ar uzvaru noslēgt Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēļu ciklu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos ar rezultātu 5:4 (1:1, 4:2, 0:1) uzvarēja Ņujorkas "Islanders" komandu.

Girgensons spēles devītajā minūtē panāca neizšķirtu 1:1, savukārt otrā perioda trešajā minūtē pēc viņa piespēles precīzs bija Keisijs Nelsons, kurš "Sabres" izvirzīja vadībā ar 2:1. Otrā trešdaļa bija ļoti rezultatīva, jo "Sabres" izvirzījās vadībā ar 5:3.

"Islanders" mača beigu daļā vienus vārtus atguva, taču Bufalo komanda uzvaru nosargāja. "Sabres" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Džefs Skiners, bet komandas jaunpienācējs Rasmuss Dālins, kurš vasarā NHL draftā tika izraudzīts ar pirmo numuru, līdzīgi kā Girgensons arī nopelnīja 1+1.

Latvijas hokejists šajā mačā divas reizes meta pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +2. Viņam šis bija pirmais vārtu guvums šīs sezonas pārbaudes spēlēs.

Bufalo vienība pirms sezonas sākuma aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, izcīnot trīs uzvaras.

"Sabres" nākamo cīņu aizvadīs jau NHL regulārā čempionāta ietvaros, kad 4.oktobrī savā laukumā uzņems Bostonas "Bruins" komandu.

Girgensons pērn ar "Sabres" klubu noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Bufalo komandā viņš aizvadījis visu savu NHL karjeru jeb piecas sezonas, kuru laikā kopumā 348 spēlēs izcēlies ar 44 vārtiem un 57 rezultatīvām piespēlēm.

"Sabres" aizvadītajā sezonā bija vājākā NHL komanda, bet uzvarēja drafta loterijā un ar pirmo numuru izraudzījās Dālinu.

Jau ziņots, ka Pitsburgas "Penguins" pirmdien uz savu fārmklubu Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL), nosūtīja Teodoru Bļugeru. Tāpat uz AHL šonedēļ devās Rūdolfs Balcers un Kristofers Bindulis, kuri piedalījās attiecīgi Otavas "Senators" un Vašingtonas "Capitals" treniņnometnēs, bet vēl pirms tam līdzīgs liktenis piemeklēja Kristiānu Rubīnu, kurš bija uzaicināts uz Toronto "Maple Leafs" nometni.

Līdz ar to bez Girgensona NHL klubu rīcībā no latviešiem šobrīd ir vēl tikai vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks. Viņš piektdien netika Kolumbusas "Blue Jackets" pieteikumā, komandai ar 7:6 (3:3, 2:2, 2:1) uzvarot "Penguins".

NHL 102.sezona sāksies 3.oktobrī, bet regulārais čempionāts noslēgsies 6.aprīlī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās