foto: Fiba
Latvijas 3x3 izlases basketbolisti dramatiskā spēlē zaudē Eiropas kausa finālā
Eiropas vicečempioni: (no kreisās) Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš.
Basketbols
2018. gada 16. septembris, 22:21

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti dramatiskā spēlē zaudē Eiropas kausa finālā

LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru sastāvā svētdien Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē dramatiskā spēlē zaudēja Eiropas kausa izcīņas finālā, nespējot nosargāt pērn izcīnīto Vecā kontinenta meistarsacīkšu uzvarētāju titulu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas basketbolisti izšķirošajā spēlē par čempionu titulu ar 18:19 piekāpās Serbijai, kura turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru.

Finālu Latvija, kurai turnīrā bija trešais numurs, sāka vāji, nonākot iedzinējos ar 1:6, pēcāk gan pietuvojoties līdz 8:10, pēc tam starpību samazinot arī līdz 12:13. Serbija gan atkal atrāvās, panākot 17:12 savā labā. Latvijas basketbolisti gan nodemonstrēja raksturu, panākot 18:18. Serbi atbildēja ar vēl vienu precīzu metienu, bet beigās pēdējās sekundēs latviešiem bija divas iespējas izraut uzvaru, taču Krūmiņš netrāpīja brīvu tālmetienu, kā arī no tālās distances netrāpīja Miezis.

Serbija par Eiropas čempioni kļuva pirmo reizi. Serbi ceturtdaļfinālā ar 19:10 pārspēja Ungāriju, bet pusfinālā ar 21:13 sagrāva Krieviju.

Tikmēr Lasmanis tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti vispirms svētdien ceturtdaļfinālā ar 21:18 uzvarēja Spāniju, bet pēc tam pusfinālā ar 21:20 uzvarēja Slovēniju.

Certurtdaļfinālā Latvijas 3x3 basketbolisti sīvā cīņā pret spāņiem bija labāki mača beigu daļā, bet pusfinālā pret Slovēniju, kura turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, uzvaru izdevās izraut 28 sekundes pirms mača beigām. Vēl pirms pēdējās minūtes Latvija bija vadībā ar 18:14, bet pusminūti pirms beigām slovēņi ar diviem soda metieniem panāca izlīdzinājumu 20:20. Tomēr pēdējais vārds piederēja Latvijai, kuras rindās uzvaras grozu iemeta Lasmanis.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti pirms tam piektdien priekšsacīkstēs C apakšgrupā pārliecinoši ar 22:11 sagrāva Ungāriju, kam bija 11. numurs, bet tad ar 21:10 pieveica Rumāniju, kurai turnīrā ir sestais numurs.

Līdz ar to Latvija C apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu un svētdien ceturtdaļfinālā tikās ar Spāniju, kas bija otrā A apakšgrupā. Latvijas basketbolisti izpildīja pirms turnīra cerēto, uzvarēt grupā un izvairīties no tikšanās ceturtdaļfinālā ar spēcīgo Serbiju.

Latvijas izlase jūnijā Pasaules kausa izcīņas turnīrā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Polijas vienībai, bet jūnija beigās pārliecinoši nospēlēja Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, iegūstot ceļazīmi uz finālturnīru.

Eiropas čempionātā kopā ar Latvijas komandu bija gan treneris Raimonds Feldmanis, gan fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Sezonas laikā FIBA rīkotajos 3x3 sacensību seriālos Latvijas basketbolisti zem "Riga Ghetto Basket" komandas karoga uzvarējuši piecos "Challenger" turnīros Ķīnā, Slovēnijā, Latvijā un Rumānijā, kā arī izcīnījuši otro un trešo vietu "Masters" sacensībās Ungārijā un Šveicē.

Pēc Eiropas čempionāta sezona turpināsies, jo vēl priekšā divi "Masters" turnīri Indijā un Ķīnā, kā arī, iespējams, Pasaules tūres finālposms Pekinā, kurā piedalīsies 12 komandas (Latvija šobrīd rangā ir sestā).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.