foto: AFP/Scanpix/LETA
Horvātu futbola zvaigzne Mandžukičs 32 gadu vecumā noslēdz karjeru izlasē
Mandžukičs ar 33 gūtajiem vārtiem ir otrs visu laiku labākais Horvātijas izlases vārtu guvējs.
Futbols
2018. gada 14. augusts, 17:22

Horvātu futbola zvaigzne Mandžukičs 32 gadu vecumā noslēdz karjeru izlasē

LETA

Horvātijas futbola zvaigzne Mario Mandžukičs sociālajos tīklos paziņojis par karjeras beigām valstsvienībā.

Pašlaik 32 gadus vecais Mandžukičs valstsvienības sastāvā debitēja 2007.gadā, bet līdz šim brīdim tajā bija aizvadījis 89 spēles, gūstot 33 vārtus.

Mandžukičs ir otrs visu laiku labākais Horvātijas izlases vārtu guvējs. Vairāk vārtus savas karjeras laikā spēja gūt tikai leģendārais Davors Šukers, kurš izcēlās ar 45 precīziem sitieniem.

Astotā daļa Horvātijas sagaida savus varoņus Zagrebas ielās

Horvātijas futbola valstsvienību, atgriežoties mājās no Krievijā notikušā Pasaules kausa, kur tika izcīnītas sudraba medaļas, Zagrebas ielās sagaidīja vairāk nekā ...

gallery icon
70

Futbolists piedalījās arī šī gada Pasaules kausa izcīņā, kur kopā ar Horvātijas izlasi pārrakstīja valsts futbola vēsturi, iegūstot otro vietu prestižajā turnīrā. Mandžukičs Pasaules kausa finālturnīrā guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Uzbrucējs kopš 2015.gada pārstāv slaveno itāļu klubu Turīnas "Juventus", kura rindās trīs sezonu laikā nospēlējis 127 spēles un guvis 34 vārtus. Iepriekš viņš vienu sezonu pārstāvēja arī Madrides "Atletico" no Spānijas un divas sezonas bija vācu granda Minhenes "Bayern" spēlētājs.

Francija gavilē, svin un priecājas par izcīnīto uzvaru

gallery icon
42

Savas karjeras laikā Mandžukičs ir izcīnījis vienu UEFA Čempionu līgas trofeju kopā ar "Bayern" 2013.gadā, divreiz bijis Vācijas čempions un visas trīs sezonas Itālijā triumfējis A sērijā. Tāpat viņš ir divkārtējs Vācijas kausa ieguvējs, kā arī trīsreiz palīdzējis "Juventus" triumfēt Itālijas kausa izcīņā.

Nākamajā sezonā horvāts turpinās spēlēt "Juventus" komandā, kur par viņa komandas biedru kļuvis slavenais portugālis Krištianu Ronaldu.