foto: Edijs Pālens/LETA
Timma atklāj, ko slavenais treneris Blats sagaida no viņa jaunajā klubā
Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Timma pārcēlies uz vienu no titulētākajiem Eiropas klubiem.
Basketbols
2018. gada 19. jūlijs, 16:40

Timma atklāj, ko slavenais treneris Blats sagaida no viņa jaunajā klubā

LETA

Grieķijas basketbola kluba Pirejas "Olympiacos" galvenais treneris Deivids Blats latviešu spēlētāju Jāni Timmu turpmāk redz kā svarīgu komandas sastāvdaļu, atklājis pats basketbolists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņoja, ka Timma kļuvis par tautieša Jāņa Strēlnieka komandas biedru slavenajā Grieķijas klubā Pirejas "Olympiacos", līgumu ar komandu noslēdzot uz diviem gadiem.

"Pirejas vienība ir viena no vadošajām Eiropā, turklāt tā izceļas ar spilgtu vēsturi," kluba mājaslapā citēts Timma. "Esmu pagodināts kļūt par šīs komandas spēlētāju un drīzumā sākšu gatavoties sezonai."

Timma noteica, ka lēmumu pamest viņa iepriekšējo komandu Vitorijas "Kirolbet Baskonia" nepieņēma vienpersoniski. "Šo lēmumu pieņēma "Kirolbet Baskonia", bet vēlāk saņēmu piedāvājumu no "Olympiacos". Bija grūti pamest šo komandu, tomēr, skatoties no otras puses, "Olympiakos" ir lielāks klubs ar fantastiskiem līdzjutējiem."

Latvijas spēlētājs arī atklāja, ka vienības galvenais treneris Deivids Blats vēlējās, lai Timma kļūst par Pirejas komandas basketbolistu un pats spēlētājs izteica prieku, ka varēs spēlēt kopā ar citu Latvijas basketbolistu Jāni Strēlnieku. "Šie faktori man ļāva ļoti viegli pieņemt lēmumu par pievienošanos Grieķijas klubam."

"Neskaitot Strēlnieku, kuru pazīstu ļoti labi, jau zināju vairākus savus jaunos komandas biedrus, jo pagājušajā sezonā pret viņiem bija jāizvada mači ULEB Eirolīgā," turpināja basketbolists. "Arī Jānis bija priecīgs, kad uzzināja, ka pievienojos "Olympiacos". Viņš man palīdzēs gan iedzīvoties komandā, gan arī adaptēties Grieķijas dzīves stilam. Tas man ir ļoti svarīgi."

Timma arī neslēpa, ka sarunā ar Blatu treneris viņu nosaucis par potenciāli svarīgu komandas spēlētāju, no kura viņš gaida neatlaidīgu spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. "Blats sacīja, ka zina, kā mani laukumā izmantot vislabāk, tādēļ esmu apmierināts."

Pēdējo gadu laikā basketbolists kļuvis arī par vienu no Latvijas izlases līderiem. Jūnijā gan viņš valstsvienībai ģimenes pieauguma dēļ nepalīdzēja 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

Timmu 2013.gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". Šobrīd tiesības uz Timmu šajā līgā gan pieder Orlando "Magic" klubam.

Aizvadītajā sezonā Pirejas vienība vietējā čempionāta finālā piekāpās Atēnu "Panathinaikos Superfoods" basketbolistiem, bet ULEB Eirolīgā cieta neveiksmi ceturtdaļfinālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās