foto: AFP/Scanpix/LETA
"AS Roma" piekrīt par vārtsargu rekordsummu pārdot Alisonu
Brazīlijas izlases pamatvārtsargs Alisons.
Futbols
2018. gada 18. jūlijs, 15:45

"AS Roma" piekrīt par vārtsargu rekordsummu pārdot Alisonu

LETA

Itālijas augstākās futbola līgas vienība "AS Roma" par vārtsargu rekordsummu piekritusi pārdot brazīliešu vārtsargu Alisonu Anglijas vienībai "Liverpool".

Pēc medija BBC pieejamās informācijas 25 gadus veco Brazīlijas valstsvienības vārtsargu, kurš piedalījās arī Pasaules kausa izcīņā, iegādāsies Anglijas premjerlīgas vienība "Liverpool", kas gatava tērēt 66,8 miljonus mārciņu (aptuveni 76,7 miljoni eiro) par futbolistu.

Ja darījums tiks apstiprināts, tā būs visu laiku lielākā naudas summa, kas samaksāta par vārtsargu. Pašreizējais rekords pieder Turīnas "Juventus', kas 2001.gadā par 53 miljoniem eiro no "Parma" iegādājās Džanluidži Bufonu.

Savukārt Anglijas spēcīgākās līgas vārtsargu pārejas rekords pieder Mančestras "City", kas pagājušajā gadā par 40 miljoniem eiro no Lisabonas "Benfica" iegādājās citu brazīlieti Edersonu.

Romas vienībā Alisons kopš 2016.gada nospēlēja 64 spēles. Savukārt "Liverpool" pēdējās sezonās problēmas sagādājusi vārtsarga pozīcija. Vēl nesenajā UEFA Čempionu līgas finālā Anglijas kluba vārtsargs Loriss Kariuss pieļāva divas rupjas kļūdas, kas maksāja zaudējumu pret spāņu grandu Madrides "Real".

"Liverpool" pagājušajā sezonā finišēja ceturtajā vietā premjerlīgā, taču "AS Roma" Itālijas augstāko līgu pabeidza trešajā pozīcijā. Abas komandas šogad tikās arī Čempionu līgas pusfinālā, kur divu spēļu summā uzvarēja Liverpūles klubs.