Ja Latvijas basketbolisti spēlēs Rio, viņu grupā, visticamāk, būs amerikāņu superzvaigznes
Latvijas basketbolisti Belgradas kvalifikācijas turnīrā noteikti nav favorīti, tomēr papildu motivācija, lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm, kur jāspēkojas ar ASV superzvaigznēm, nebūs jāmeklē.
Basketbols
2016. gada 11. marts, 19:03

Ja Latvijas basketbolisti spēlēs Rio, viņu grupā, visticamāk, būs amerikāņu superzvaigznes

Jauns.lv

Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīrā favorīti ASV basketbolisti ielozēti vienā grupā ar divām komandām, kas uzvarēs kvalifikācijas turnīros, un vienā no tiem startēs arī Latvijas izlase. Līdz ar to divas no trim kvalifikāciju uzvarētājām ir ielozētas vienā apakšgrupā ar olimpisko spēļu galveno favorīti.

Pamatturnīrā gan vīriešiem, gan sievietēm piedalīsies 12 komandas, kas sadalītas divās grupās katrā pa sešām izlasēm. Pēc apļa turnīra tiks noskaidrotas četras labākās izlases katrā grupā, kas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Vīriešu turnīrā A grupā spēlēs ASV, Venecuēla, Ķīna un Austrālija, kā arī divas kvalifikācijas turnīru uzvarētājas, savukārt B grupā sacentīsies Spānija, Argentīna, Nigērija, Brazīlija, Lietuva un viena no kvalifikācijas uzvarētājām.

Kā zināms, Ainara Bagatska trenētā Latvijas izlase no 4. līdz 9.jūlijam Belgradā, kur risināsies viens no trim olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, apakšgrupas spēlēs tiksies ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā spēlēs turnīra saimniece Serbija, kā arī Angola un Puertoriko. Katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji spēlēs pusfināla mačus, kuru uzvarētāji finālspēlē noskaidros vienīgo komandu, kas tiks pie ceļazīmes uz Riodežaneiro.

Kurā grupā spēlēs kvalifikācijas turnīru uzvarētājs, noskaidrosies 10.jūlijā izlozē Filipīnu galvaspilsētā Manilā.

Vēl divi kvalifikācijas turnīri notiks Filipīnās un Itālijā. Manilā ar mājinieci Filipīnu izlasi spēlēs Francija un Jaunzēlande, bet otrā apakšgrupā būs Turcija, Senegāla un Kanāda. Savukārt Turīnā vienā apakšgrupā spēkiem mērosies Grieķija, Irāna un Meksika, bet otrā apakšgrupā spēlēs Tunisija, Horvātija un mājiniece Itālija.

Kā zināms, Latvijas izlase pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra aizvadīs pārbaudes spēles pret Francijas, Jaunzēlandes un Irānas izlasēm, no kurām divas pēdējās viesosies Rīgā.

Dāmu olimpiskajā turnīrā A grupā ielozēta Austrālija, Brazīlija, Japāna un trīs kvalifikācijas veiksminieces, savukārt B grupā spēlēs ASV, Kanāda, Senegāla, Serbija un divas no kvalifikācijas uzvarētājām.

Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrs risināsies no 6. līdz 21.augustam, savukārt dāmu turnīrā čempiones noskaidros dienu ātrāk.

Kā zināms, 2012.gadā Londonas olimpiskajās spēlēs basketbola turnīros gan vīriešiem, gan dāmām uzvarēja ASV izlases.

LETA, Kasjauns.lv/Foto: EPA/LETA, Ieva Čīka/LETA