Hokejs
2018. gada 13. maijs, 13:16

Kanādas hokeja izlase pirms svarīgās spēles ar Latviju pastiprina sastāvu

LETA

Pirms gaidāmā mača pret Latvijas hokeja izlasi spēcīgās Kanādas valstsvienības rindas papildinājis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Nešvilas "Predators" uzbrucējs Kails Teriss, vēsta TSN.

Latvijas hokejisti cīnās pret Vācijas izlasi: pasaules čempionāts Dānijā 2018. gada 12. maijā

gallery icon
80

Pagaidām gan vēl nav zināms, vai 28 gadus vecais Teriss tiks pieteikts pirmdienas vakara mačam pret Latvijas valstsvienību, jo viņa pievienošanās Kanādas izlasei sagaidāma tuvāko dienu laikā.

Terisa pievienošanās izlasei kļuva aktuāla pēc tam, kad "Predators" komanda Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālā sērijā ar 3-4 piekāpās Vinipegas "Jets", noslēdzot savu sezonu.

Terisam šī būs otrā pieredze pieaugušo pasaules čempionātā, jo viņš planētas meistarsacīkstēs piedalījās arī 2014.gadā Minskā, kad astoņos mačos izcēlās ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Šo sezonu Teriss iesāka citā NHL komandā Otavas "Senators", bet novembrī tika aizmainīts uz "Predators". Šosezon regulārajā čempionātā viņš kopumā 76 spēlēs guva 16 vārtus un veica 35 rezultatīvas piespēles, kamēr 13 izslēgšanas turnīra mačos atzīmējās vien ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Hokeja fani Dānijā pirms Latvijas izlases spēles pret Vāciju 2018. gada 12. maijā

gallery icon
14

Visas savas NHL karjeras laikā Teriss regulārajā čempionātā 609 cīņās guvis 149 vārtus un veicis 212 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā 59 mačos viņa kontā 13 vārti un 17 piespēles.

Terisu 2007.gada draftā ar augsto trešo numuru izvēlējās Fīniksas "Coyotes".

Kanādas un Latvijas mačs pirmdien notiks plkst.21.15 pēc Latvijas laika.

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar 12 punktiem piecos mačos ir Somija, kurai ar 11 punktiem sešās spēlēs seko Dānija. Kanāda noslēdz labāko četrinieku ar desmit punktiem, bet Latvija ir sakrājusi deviņus punktus. Uzreiz pēc tam ar pieciem punktiem seko Vācija, tālāk ar trīs punktiem ir Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Ikgadējā Latvijas hokeja izlases kopbildes uzņemšanas fotosesija

Latvijas hokeja izlase piektdien Herningā aizvadīja vieglu treniņu pirms sestdien gaidāmās svarīgās cīņas pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību, pirms nodarbības ...

gallery icon
31

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.