foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas pretinieki Somijas hokejisti izcīna uzvaru pēdējā Eirotūres posmā un kopvērtējumā
Somijas hokejisti izcīnījuši pārliecinošu uzvaru Eirotūres kopvērtējumā.
Hokejs
2018. gada 29. aprīlis, 23:06

Latvijas pretinieki Somijas hokejisti izcīna uzvaru pēdējā Eirotūres posmā un kopvērtējumā

Jauns.lv / LETA

Somijas hokeja izlase, kas būs viena no Latvijas pretiniecēm pasaules čempionātā, svētdien izcīnīja uzvaru Zviedrijā notiekošā Eirotūres posmā "Sweden Hockey Games".

Somijas valstsvienība turnīra pēdējā mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) pārspēja mājinieci Zviedriju. Līdz ar to Somijas komanda nodrošināja uzvaru visā turnīrā.

Lai arī tieši zviedri otrajā periodā atklāja šīs cīņas rezultātu, noslēdzošajās 20 minūtēs Somija guva trīs bezatbildes vārtus pēc kārtas, bet uzvaru somiem nodrošināja Veli Mati Savinainena precīzais metiens.

Pārbaudes mačs: Latvija-Somija

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, ceturtdien "Euro Ice Hockey Challenge" spēļu ietvaros pārbaudes mačā "Arēnā Rīga" pārliecinoši ar ...

gallery icon
17

Pirmajā turnīra mačā Somija piektdien papildlaikā ar rezultātu 3:2 uzveica Krieviju, bet vēlāk apspēlēja arī Čehijas valstsvienību ar rezultātu 5:2.

Vēl vienā šī Eirotūres posma mačā svētdien olimpiskie čempioni Krievija ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) pārspēja Čehiju.

Sezonas noslēdzošā Eirotūres posma kopvērtējumā ar astoņiem punktiem trīs spēlēs uzvaru guva Somija, kamēr seši punkti bija Zviedrijai. Trešā ar četriem punktiem bija Krievija, bet Čehija palika bešā.

Savukārt kopvērtējumā Somija iekrāja 27 punktus, Čehijai 20 punkti, Krievijai - 19, bet zviedriem ar 18 punktiem bija jāsamierinās ar pēdējo vietu.

Savukārt sestdien cita Latvijas izlases pretiniece pasaules čempionātā Norvēģija pārbaudes spēlē ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā atzina Baltkrievijas pārākumu.

Latvijas hokeja izlase "Arēnā Rīga" piekāpjas Somijai

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, trešdien savā pirmajā pārbaudes mačā savu skatītāju priekšā ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:2, ...

gallery icon
19

Tikmēr citā pārbaudes mačā pasaules čempionāta A apakšgrupas komandu duelī Francija ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzveica Slovākiju, bet Krievijas otrā izlase ar rezultātu 4:3 (3:0, 0:1, 0:2, 1:0) papildlaikā apspēlēja pasaules čempionāta dalībnieci Austriju.

Savukārt Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, līdz šim aizvadītajās astoņās pārbaudes spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus. Vispirms viesos ar 2:3 un 2:6 tika zaudēts Norvēģijai, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes savā laukumā ar 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi, savukārt aizvadītajā nedēļā divas reizes ar vienādu 1:4 viesos tika zaudēts Slovākijai, kam sekoja neveiksmes ar 1:2 un 0:3 arī pret Šveici.

Otrdien Latvijas izlasei ir gaidāms pēdējais pārbaudes mačs pret spēcīgo Kanādas valstsvienību.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā B apakšgrupā spēlēs pret Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.