foto: LETA
Latvijas hokeja izlases treneris Hārtlijs: "Jaunie ir soli aiz pārējiem, nav gatavi"
Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.
Hokejs
2018. gada 12. aprīlis, 23:18

Latvijas hokeja izlases treneris Hārtlijs: "Jaunie ir soli aiz pārējiem, nav gatavi"

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases jaunie spēlētāji vēl ir lielu soli aiz pārējiem, jo viņi vēl nav gatavi profesionālajam hokejam, uzskata valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, ceturtdien pārbaudes mačā ar 0:5 (0:3, 0:2, 0:0) piekāpās Somijas izlasei.

Pārbaudes mačs: Latvija-Somija

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, ceturtdien "Euro Ice Hockey Challenge" spēļu ietvaros pārbaudes mačā "Arēnā Rīga" pārliecinoši ar ...

gallery icon
17

"Pirmais periods bija smags. Gribējām izdarīt spiedienu, bet bija tas pats, kas vakar - kļūdas aizsardzībā savā zonā. Ja pret somiem pieļauj šādas kļūdas, tad par tām ir jāmaksā. Viņi pirmajā periodā bija pelnījuši atrasties vadībā ar 3:0. Varēja redzēt pieredzes trūkumu, bet tā ir laba mācība daudziem jaunajiem hokejistiem. Trešais periods bija labākais no šīm divām spēlēm. Spēlējām labāk, vārtsargs pāris reizes glāba un spējām tikt pie pāris vairākumiem," pēc mača atzīmēja Hārtlijs.

Trešdien pirmajā pārbaudes mačā Latvija pret somiem cieta neveiksmi ar 0:3. Līdz ar to kopējā vārtu attiecība šajās abās spēlēs bija 0:8.

"Nevaru gaidīt, kad kāds uzsāks kautiņu. Tās ir pārbaudes spēles. Jā, gribētu redzēt vairāk emociju, bet nav tā, ka vēlētos redzēt kādu kautiņu," atbildot uz jautājumu, kāpēc šajā mačā nebija vairāk asumu, sacīja Hārtlijs.

"Ja mēs biežāk dabūsim ripu ārā no savas zonas, vairāk būsim uzbrukuma zonā. Mums bija pārāk daudz kļūdu savā zonā. Uzbrukums sākas no aizsardzības zonas. Piemēram, pirmajā periodā, nezinu, ko mēs centāmies darīt, bet bijām pārāk neizteiksmīgi savā aizsardzības zonā," izteicās Hārtlijs. "Nevar prasīt, lai divās pārbaudes spēlēs gūst četrus vārtus, ja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) visas sezonas laikā ir gūti tikai pāris vārti. Kad ierindā būs Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs un Roberts Bukarts, mēs uzlabosim savu uzbrukumu."

Latvijas hokeja izlase "Arēnā Rīga" piekāpjas Somijai

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, trešdien savā pirmajā pārbaudes mačā savu skatītāju priekšā ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:2, ...

gallery icon
19

Nākamās pārbaudes spēles Latvijas izlasei būs 20.-21.aprīlī viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

"Uz Slovākiju dosies kādi 23-24 hokejisti. Mums trūkst vēl daudz spēlētāju. Daudziem jaunajiem šī ir laba pieredze. Viņi ir vēl lielu soli aiz pārējiem, jo viņi vēl nav gatavi profesionālajam hokejam. Viņi pēc spēlēm izlasē atgriezīsies mājās, ies uz treniņu zāli, kļūs stiprāki un ātrāki. Hokeja lielvalstīm ir liela izvēle, kamēr mums katru gadu jāizvēlas no 25 hokejistiem," atzina Hārtlijs. "Kad gatavojamies šim čempionātam, mēs veidojam komandu arī nākamajiem gadiem. Svarīgi, lai viņi saprastu atšķirību starp profesionālo un junioru, koledžu hokeju. Profesionālajā hokejā tu spēlē pret pieaugušiem vīriem, kamēr junioru un koledžu - pret bērniem."

Hārtlijs atklāja, ka piektdien treniņus ar Latvijas uzlasi aizvadīs vairāki līderi.

"Rīt Roberts Bukarts pirmo reizi būs uz ledus, Karsums arī trenēsies ar komandu, slidos arī Miķelis Rēdlihs. Tas būs ļoti labs papildinājums uzbrukumam. Nākamajā nedēļā gaidu Oskaru Cibuļski, Andri Džeriņu un Kristeru Gudļevski. Nezinu, vai viņi vēl spēlēs Slovākijā. Vēl ir daudzi hokejisti, kuri nav beiguši sezonu. Strādājam ar tiem spēlētājiem, kuri mums ir," pauda Hārtlijs.

Tikmēr Somijas izlases galvenais treneris Lauri Marjameki uzsvēra, ka mači ar Latviju viņa vadītajai komandai bija svarīgi pieredzes uzkrāšanai, jo vienībā ir vairāki jaunie hokejisti, kuri valstsvienībā aizvada savas pirmās spēles.

"Šodien bija laba realizācija, jo īpaši vairākumā. Latvija tīri labi spēlēja forčekingā, man patika latviešu hokejistu attieksme. Tiesa, šodien bija vieglāka spēle nekā vakar," norādīja somu speciālists.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.